NRK Meny
Normal

Ny skuespiller bekreftet til «Snømannen»

Nok en internasjonal skuespiller er på plass i Oslo for å være med på innspillingen av «Snømannen». Men det er fremdeles uklart hvilken rolle britiske James D'Arcy (40) får.

James D'Arcy

I OSLO: James D'Arcy har tidligere spilt i filmer som «Master and Commander: The Far Side of the World» (2003), «Hitchcock» (2012) og «Cloud Atlas» (2012).

Foto: AMANDA PARKS / Ap

Presseansvarlig Sasha Gibson i Madserud Allé på Skøyen i Oslo der innspillingen til filmen "Snømanne

ORDKNAPP: Presseansvarlig Sasha Gibson bekrefter at britiske James D'Arcy har en rolle i «Snømannen», men vil ikke si så veldig mye mer.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ja, jeg kan bekrefte at James D'Arcy er en av skuespillerne i filmen.

Kan du si hvilken rolle han har i «Snømannen»?

– Nei, det går vi ikke ut med, sier presseansvarlig for filmen, Sasha Gibson, til NRK.

Den britiske skuespilleren er blitt observert på kjøpesenteret Steen & Strøm i Oslo sentrum. Der skal han ha prøvd masse klær, som visstnok skulle brukes til innspillingen av Jo Nesbøs roman.

Spiller Rakels kjæreste?

James D'Arcy er en forholdsvis ukjent skuespiller, i alle fall utenfor Storbritannia, men har spilt i en rekke filmer og TV-serier. Han er for tiden aktuell i TV-serien «Agent Carter», basert på Marvels eventyrserie. Han har også spilt i «Master and Commander: The Far Side of the World» og «Hitchcock».

«Snømannen» har flere sentrale roller hvor skuespilleren ennå ikke er bekreftet. En av dem er karakteren Mathias Lund-Helgesen, kjæresten til Rakel – kvinnen som er Harry Holes tidligere kjæreste.

Mathias Lund-Helgesen er utdannet lege og har en sentral rolle i boken om den fryktede massemorderen som går løs i Oslo.

Rakel skal mest sannsynlig spilles av fransk-britiske Charlotte Gainsbourg, kjent fra filmer som «Every Thing Will Be Fine», «Nymphomaniac» og «Melankolia».

– Det kan selvsagt hende at D'Arcy skal spille kjæresten til Rakel, eller så kan han jo være en politimann eller en av de som er på fjelltur. Hvem han skal spille er nesten umulig å si så tidlig, siden vi vet så lite om hvilke roller som allerede er besatt, sier Marte Hedenstad, filmkritiker og filmjournalist i Filmpolitiet.

En annen skuespiller som har dukket opp på rollelisten er Irina Kara, som ifølge IMDB skal spille moren til en vakker jente.

James D'Arcy i en scene fra filmen Review Hitchcock

MED SCARLETT OG JESSICA: James D'Arcy spiller Anthony Perkins i filmen «Hitchcock», her sammen med Jessica Biel som spiller Vera Miles og Scarlett Johansson som Janet Leigh.

Foto: Suzanne Tenner / Ap

Innspilling fram til mars

Innspillingen av «Snømannen» begynte i Oslo mandag 18. januar, og det er allerede blitt filmet både i Frognerparken, i Madserud Allé og i Bjørvika.

Torsdag ettermiddag og kveld filmet hovedrolleinnehaver Michael Fassbender (38), som altså spiller etterforskeren Harry Hole, inn scener på en trikk med retning mot «Oslo Hospital». Der ble også skuespilleren Michael Yates observert.

Michael Fassbender i Oslo

TRIKKETUR: Regissør Tomas Alfredson gir sine instrukser til den tysk-irske skuespilleren Michael Fassbender (38), som spiller rollen som Harry Hole.

Foto: Eirin Venås Sivertsen, NRK