Ny sesong: – Alle har godt av en runde i Anno

Det blir en ny sesong av suksessrealityen «Anno», og denne gangen er byen Fredrikstad og året 1721. Årets deltakere anbefaler å melde seg på.

Anno

14 deltakere har levd 250 år tilbake i tid i Anno. Nå skal programleder Selda Ekiz lede 14 nye deltakere 294 år tilbake i tid i Fredrikstad.

Foto: Eivind Senneset / NRK

I gjennomsnitt har 769.000 nordmenn fulgt Anno så langt, der 14 deltakere er tatt tilbake 250 år i tid i Bergen 1764. I neste runde er det Østfold-byen Fredrikstad som står for tur.

Flere av deltakerne i årets Anno anbefaler andre å melde seg på, for å kjenne på følelsen av å leve i gamle dager på kroppen,

– Jeg vil absolutt anbefale å være med på det, for de som lever i 2015 hadde hatt godt av en runde i Anno for å sette mer pris på det man har. Det livet vi har er ganske komfortabelt, og vi tar det for gitt, sier Vibeke, som røk ut i uke 4.

Også Magnus, som dro hjem i uke 6, anbefaler å bli med i realityserien.

– Det var en utrolig lærerik opplevelse, og det får deg til å sette livet i perspektiv, sier han.

Spennende historier

– Anno er en stor suksess for NRK, og vi ser at hele familien samler seg rundt dette konseptet. Derfor er vi glade for å gå videre med en ny sesong, der 14 nye deltakere skal mestre bylivet i en ny by i en annen tid, sier prosjektredaktør for Anno, Unni Ødegård.

I Anno fokuseres det på kunnskap og byhistorien. Nå som det er Fredrikstad som står for tur, er det er en spesiell grunn til at året er 1721.

– I 1721 er den store nordiske krigen endelig over, og det er fredstid og velmaktsdager. Byen går fra å være en festningsby til en sivil by, og har nå et sterkt behov for å utvikle seg. Fra denne epoken er det svært mange spennende historier å fortelle på mange plan, sier Ødegård.

Bryter realityforbannelsen

Programleder Selda Ekiz blir også med i neste runde, og hun bryter dermed det hun selv kaller realityforbannelsen.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg får være med videre i et så stort programkonsept som er med på å fremme kunnskap, sier hun.

Nå håper hun at mange eventyrlystne deltakere melder seg på Anno.

– Det er en unik mulighet til å gå nesten 300 år tilbake i tid og oppleve livet som det var før. Det skal være i en annen by, så da lærer man seg en helt annen historie enn i Anno som er i Bergen, sier hun.

Kulturstrøm

  • Slik blir Melodi Grand Prix 2022

    Det blir flere endringer i neste års Melodi Grand Prix. Men nivået er høyere enn noen gang, ifølge MGP-general Stig Karlsen. 10. januar skal alle artistene offentliggjøres og alle låtene slippes til publikum. Showet går av stabelen med første delfinale 15. januar.

  • Stephen Sondheim er død (91)

    Låtskriver, tekstforfatter og komponist Stephen Sondheim er død, melder advokaten hans til The New York Times. Sondheim ble 91 år gammel. Han er kjent for musikaler som «West Side Story «og «Sweeney Todd».

  • Astrid S med plagiatanklage

    Manageren til Astris S, Gilbert Lunde, skriver på Twitter at de er i kontakt med teamet til French Montana, etter at de anklaget ham for plagiat. Manageren skriver: «Jeg kan bekrefte at dette ikke har blitt klarert i forkant, men at vi nå er i kontakt med teamet til French Montana for å finne ut hva som har skjedd, og for å få riktige avtaler på plass».