Hopp til innhold

Ny sesong av Side om side

Situasjonskomedien Side om side får en ny sesong. – Det er planlagt at denne serien skal gå i mange år, sier prosjektleder Sigmund Falch.

Jonas og Maria (Vidar Magnussen og Marie Blokhus) i "Side om side"

Jonas og Maria (Vidar Magnussen og Marie Blokhus) i Side om side. I dag ble det klart at serien får en ny sesong.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Prosjektleder for Side om side kunne i dag røpe overfor NRK.no at det kommer en ny sesong av komiserien med blant andre Jon Almaas, Tore Sagen og Pernille Sørensen i rollene.

Den andre sesongen skal etter planen på skjermen i løpet av september 2014, og får ti episoder.

– Vi var godt fornøyde med sesong én, og vi har hatt gode seertall. I tillegg var dette planlagt fra starten av, at denne serien var av typen som kunne fortsette å gå i mange år, sier prosjektleder Sigmund Falch til NRK.no.

Ifølge NRKs analyseavdeling har serien hatt et gjennomsnittlig seertall på 536.000. Dette tallet inkluderer episoder som er sett i opptak.

Redde for sitcom-begrepet

Falch innrømmer at man var veldig nervøs for å kalle serien en situasjonskomedie i tidligere faser av produksjonen.

– Det er en helt egen sjanger, som vi var litt redde for. Det er ikke like enkelt å få skuespillere til å stille opp i en sitcom (engelsk forkortelse for situasjonskomedie, journ.anm.). Sjangeren blir møtt med sterke fordommer.

– Hvordan løste dere det?

– Vi hentet mye hjelp fra eksterne folk. Blant annet fikk vi en del hjelp fra BBC.

– En billig serie

Side om side er en av de billigere NRK-seriene, skal vi tro prosjektleder Falch. Den er likevel dyrere enn flere andre situasjonskomedier, siden Side om side ikke blir spilt inn i studio.

– Det ligger litt i bestillingen at en sitcom skal være billigere enn for eksempel en dramaserie, sier Falch.

Serien beskrives som en norsk versjon av Modern Family og Solsidan. Kort fortalt handler den om det unge, urbane paret Jonas og Maria (Vidar Magnussen og Marie Blokhus) som flytter fra Grünerløkka i Oslo til Granli i Østfold. Der møter de småbarnsfamilien til Frode og Lisbeth (Tore Sagen og Pernille Sørensen), det snobbete paret Christian og Celine Kopperud (Jon Almaas og Charlotte Frogner) og resten av sine nye naboer.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober