Ny runde med «Forbrytelsen»

Sarah Lund skal rydde opp i flere ugjerninger når «Forbrytelsen» er tilbake med sin tredje sesong i 2012.

Sarah Lund (Sofie Gråbøl) i Forbrytelsen

Danske Sofie Gråbøl spiller etterforskeren Sarah Lund.

Foto: Tine Harden/DR

Uansett hvordan det går med krimserien «Forbrytelsen II» under Emmy-utdelingen i USA mandag kveld, kan TV-seerne se fram til flere forbrytelser med Sarah Lund i spissen av oppklaringen.

Fra september 2012 er det nemlig klart for sesong tre av den kritikerroste serien, og igjen er det Sofie Gråbøl som skal spille Sarah Lund.

Det skriver danske DR, som har sendt de to foregående sesongene av serien.

Populær i flere land

I disse dager er det amerikanske TV-selskapet Fox i gang med å lage sin egen versjon av «Forbrytelsen 1». Serien spilles inn i Vancouver i Canada, og holder seg til Søren Sveistrups manus og stil.

BBCs Channel 4 viser den danske versjonen med engelsk tekst. Serien gjør det også godt i tyskland, med høye seertall på kanalen ZDF.

Søren Sveistrup

Søren Sveistrup står bak suksessen «Forbrytelsen».

Foto: Tine Harden, DR

Da den Emmy-nominerte serien ble sendt i Danmark i 2007/2008, fulgte i gjennomsnitt 1,6 millioner seere med. Suksessen gjentok seg igjen året etter, og også i Norge har serien gått sin seiersgang.

Hemmelighold

Første sesong av «Forbrytelsen» handlet om mordet på tenåringen Nanna Birk Larsen, mens «Forbrytelsen II» foregikk i krigens og militærets univers.

Det er foreløpig ikke kjent hva den tredje sesongen skal handle om.

Crewet bak serien har i det hele tatt ikke ønsket å kommentere nyhetene til dansk media, selv om den blir bekreftet av sentrale kilder i DR.

Heller ikke dramasjefen i statskanalen DR, Ingold Gabold, gir kommentarer. DRs ledelse befinner seg i New York, hvor de kanskje får med seg en Emmy-statuett.

Kulturstrøm

  • Lego-figurens far er død

    Mannen som skapte de gule Lego-figurene er død. Designeren Jens Nygaard Knudsen ble 78 år gammel, melder dansk TV2. Han laget figuren på 1970-tallet fordi lekehusene til Lego sto tomme, sier enken hans. Designet hans er også brukt i Lego-filmer.

    Lego-figur.
    Foto: Daniel Karmann / AFP