Ny programleder i Kulturnytt

Noman Mubashir blir ny programleder i Kulturnytt. - Jeg har svart belte i flerkultur.

Noman Mubashir
Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

- Jeg er genuint interessert i kultur, litteratur, film, musikk, teater, design og språk. Kultur står hjertet mitt veldig nær. Jeg kan ikke si at jeg har svart belte i kultur, men jeg har i hvert fall svart belte i flerkultur, sier Noman Mubashir.

Spiselig kultur

Noman Mubashir har vært ansatt i NRK siden1997 og begynte sin karriere som programleder i Migrapolis. Han fortsatte som nyhetsanker i Østlandssendingen og ble den første nyhetsankeren med utenlandsk bakgrunn i Norge.

Siden har han vært reporter og programleder for en rekke programmer på NRK. Mubashir har også hatt en av hovedrollene i Nationaltheatrets "Kvinnen fra det indiske hav". I 2008 ble han tildelt Riksmålsforbundets lytterpris. Han har også skrevet to bøker "Mitt liv som Ola Noman" og "En Noman i Pakistan".

Noman Mubashir håper han som programleder og reporter i Kulturnytt kan bidra til at kulturnyhetene blir mer flerkulturelle.

- Jeg håper jeg kan bidra til å lage reportasjer fra det flerkulturelle kulturlivet. I Norge har vi en opphetet debatt om hijab og snikislamisering - kultur skaper ikke konflikter på samme måte. Mange fascineres av Bollywood-filmer, fusion-musikk og Mela-festivalen, det er ikke som hijabsaken som du får i vrangstrupen, sier han.

- Sette dagsorden

De siste årene har han vært programleder for seriene "Drømmerollen", reiseprogrammet "En Noman i Pakistan" og for matprogramet "Yum yum" på NRK. Nå gleder han seg til å komme tilbake til nyhetsjournalistikken.

- Jeg gleder meg til å jobbe med nyheter fordi jeg kan være med på å sette dagsorden. Jeg liker det uforutsigbare - at jeg ikke vet hva som venter meg når jeg kommer på jobb. Dessuten gleder jeg meg masse til å møte nye spennende mennesker. Jeg håper folk synes det er gøy å se igjen meg også.

Kulturstrøm

  • Kygo kjøpte kunst for en million

    Kygo kjøpte nylig digital kunst til en million. I praksis har han kjøpt rettighetene til et digitalt bilde av en ape, melder VG.

  • Norsk kokk blir fransk ridder

    Kjendiskokk, Bocouse d’Or-vinner og mannen bak Stattholdergaarden, Bent Stiansen, har blitt utnevnt til fransk ridder. Utnevnelsen kommer fra Den franske nasjonale Fortjenesteorden, skriver VG.