Ny programleder i Kulturnytt

Noman Mubashir blir ny programleder i Kulturnytt. - Jeg har svart belte i flerkultur.

Noman Mubashir
Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

- Jeg er genuint interessert i kultur, litteratur, film, musikk, teater, design og språk. Kultur står hjertet mitt veldig nær. Jeg kan ikke si at jeg har svart belte i kultur, men jeg har i hvert fall svart belte i flerkultur, sier Noman Mubashir.

Spiselig kultur

Noman Mubashir har vært ansatt i NRK siden1997 og begynte sin karriere som programleder i Migrapolis. Han fortsatte som nyhetsanker i Østlandssendingen og ble den første nyhetsankeren med utenlandsk bakgrunn i Norge.

Siden har han vært reporter og programleder for en rekke programmer på NRK. Mubashir har også hatt en av hovedrollene i Nationaltheatrets "Kvinnen fra det indiske hav". I 2008 ble han tildelt Riksmålsforbundets lytterpris. Han har også skrevet to bøker "Mitt liv som Ola Noman" og "En Noman i Pakistan".

Noman Mubashir håper han som programleder og reporter i Kulturnytt kan bidra til at kulturnyhetene blir mer flerkulturelle.

- Jeg håper jeg kan bidra til å lage reportasjer fra det flerkulturelle kulturlivet. I Norge har vi en opphetet debatt om hijab og snikislamisering - kultur skaper ikke konflikter på samme måte. Mange fascineres av Bollywood-filmer, fusion-musikk og Mela-festivalen, det er ikke som hijabsaken som du får i vrangstrupen, sier han.

- Sette dagsorden

De siste årene har han vært programleder for seriene "Drømmerollen", reiseprogrammet "En Noman i Pakistan" og for matprogramet "Yum yum" på NRK. Nå gleder han seg til å komme tilbake til nyhetsjournalistikken.

- Jeg gleder meg til å jobbe med nyheter fordi jeg kan være med på å sette dagsorden. Jeg liker det uforutsigbare - at jeg ikke vet hva som venter meg når jeg kommer på jobb. Dessuten gleder jeg meg masse til å møte nye spennende mennesker. Jeg håper folk synes det er gøy å se igjen meg også.

Kulturstrøm

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)

 • Passerer 200.000 i Norge

  Det norske kinobesøket for «Verdens verste menneske» har rundet 200.000. Samtidig er filmen i ferd med å passere det samme antallet solgte kinobilletter i Frankrike. Samtidig spår Los Angeles Times at filmen er en av favorittene til å bli nominert i den gjeveste Oscar-kategorien, som er Beste film.

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios
 • Stilig film for Sopranos-fansen

  Mafiafilmen «The Many Saints of Newark» har mandag premiere på strømmetjenesten HBO Max. Filmpolitiets Sigurd Vik mener dette er en film «The Sopranos»-fansen selvfølgelig skal se. Terningkast 4.

  The Many Saints of Newark
  Foto: HBO