NRK Meny
Normal

Ny PlayStation med 4K-støtte

Det kommer en ny utgave av PlayStation 4 (PS4) med 4K/UHD-oppløsning.

PlayStation med 4K-støtte

(Ultra High Definition).

Foto: SONY INTERACTIVE

I tillegg vil den nye versjonen av PS4 ha flere andre tekniske forbedringer.

Opplysningene fremgår i et intervju som Andrew House, sjef for Sony Interactive, har gitt til The Financial Times (FT).

– Alle spill vil støtte standard PS4 og vi forventer at alle eller mange nye spill vil støtte den nye PS4K, sier House til avisen.

Kalles «Neo»

Her fremgår det at både den nåværende PS4 og den nye «PS4K» skal selges side om side i den videre livssyklusen for konsollen.

Den nye konsollen, som har kodenavnet «Neo» internt i Sony, vil ikke bli presentert med det første. Heller ikke under sommerens store spillarrangement: E3 (Electronic Entertainment Expo) i Los Angeles 14.-16. juni 2016.

Både PS4K og PS4 skal også støtte Sonys kommende PlayStation nye Virtual Reality-system som lanseres i oktober 2016.

Andrew House sier til FT at nye PS4 vil koste mer enn den nåværende versjonen av konsollen. I Norge koster PS4 nå fra 3.200 til 3.900 kroner hos ulike forhandlere.

PS4

Sony lanserte PS4 i november 2013.

Foto: Kim Jansson / NRK

Over 40 millioner solgte

PlayStation 4 er tidenes mest solgte spillkonsoll for Sony, selv sammenlignet med de tre forgjengerne. Analysefirmaet IHS anslår at PS4 har solgt 40 millioner eksemplarer på verdensbasis, mens konkurrenten Xbox One har solgt 21 millioner eksemplarer.

Når PS4K/«Neo» lanseres er foreløpig i det blå. Det er usikkert om konsollen vil kunne avspille det nye 4K Ultra HD-videoformatet, eller bare tilby 4K/UHD-strømming og om konsollen vil støtte 4K HDR-avspilling.

Kulturstrøm

 • Sprengjobber med ny CLUE-sesong

  I NRK Radioteatrets kontrollrom sprengjobber Else Barratt-Due og tekniker Hilde Rolfsnes med de siste detaljene i den nye sesongen av barne-serien «CLUE». Den baserer seg på Jørn Lier Horsts bøker – Horst legger ikke inn mer grusomheter og vold enn han trenger, og likevel er det spennende, mener NRKs barnebokekspert Anne Cathrine Straume. Radioteatret har en lang tradisjon som formidler av litteratur og dramatikk, mye for barn.

  Else Barratt-Due og Hilde Rolfsnes
  Foto: Øystein Kjennerud / NRK
 • Slår tilbake etter slakt

  John Travoltas nye film «Gotti» vart totalslakta då den kom ut i USA 15. juni, og har framleis 0 % score på Rotten Tomatoes. Det vil seie at ingen av kritikarane til nettstaden har gitt filmen ei positiv vurdering. I går slo teamet bak filmen tilbake på Twitter: «Sjåarane elska Gotti, men kritikarane vil ikkje at du skal sjå han... Spørsmålet er kvifor??? Stol på folket og sjå han sjølv!»

  Laster Twitter-innhold
 • Gir ut ny musikk

  Paul McCartney gir ut to nye songar i dag 20. juni. Songane har fått namna «I Don't Know» og «Come On To Me». Dette er første gong artisten gir ut ny musikk sidan samarbeidet med Kanye West og Rihanna i 2015, melder The Guardian.

  Laster Instagram-innhold