Hopp til innhold

Ny plate fra Sex Pistols?

- Vi snakker om nytt materiale. Kanskje rekker vi ikke å spille inn en hel plate, sier veteranpunkerne i Sex Pistols.

Sex Pistols på Samfundet

Sex Pistols spilte to konserter i Norge, i Oslo - og her på Samfundet i Trondheim.

Sex Pistols har etter hvert gjort flere gjenforeningsturneer, men nå snakker faktisk bandet om å gå i studio for å spille inn nytt materiale også.

30 år siden forrige plate

Det er gått 30 år siden bandets eneste utgivelse, «Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols». Men Johnny Rotten, Glen Matlock, Steve Jones og Paul Cook gjør seg i disse dager klare for å gå i studio å nytt.

- Vi snakker om nytt materiale. Kanskje rekker vi ikke å spille inn en hel plate, men forhåpentlig er det noen nye numre å spille til sommeren, sier trommeslager Paul Cook til gigwise.com.

Det vanskeligste er ifølge trommeslageren å finne tid.

Sliter med tiden

- Det eneste problem er at det er litt vanskelig å jobbe med noe siden John (Lydon) og Steve (Jones) er i USA, og Glenn (Matlock) og jeg er i England. Så det handler om å finne tid til å treffes.

I 2007 møttes bandet for å spille inn en ny versjon av klassikeren «Anarchy In The UK» til Guitar Hero III. De spilte da også inn en ny versjon av låta «Pretty Vacant», men den er ennå ikke gitt ut.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober