Hopp til innhold

Ny Kravitz-plate i februar

Lenny Kravitz slipper sin nye plate «It's Time For a Love Revolution» etter jul. Men hemmelige forlovelser holder han tett om.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz har innrømmet at sangen «Lady» handler om Nicole Kidman, men han vil ikke avsløre om de i sin tid var forlovet. Etter jul kommer han med et helt nytt album.

Foto: Silvia Izquierdo / AP

Nicole Kidman og Keith Urban forlovet seg i 2006

Nicole Kidman og Keith Urban forlovet seg i 2006. Her sammen tidligere i år.

Foto: Stephen Shugerman / AFP

Plata, som havner i platebutikkene i februar, er hans åttende album. Det er rockerens første på tre år, og denne gangen spiller han nesten samtlige instrumenter selv, ifølge bransjebladet Billboard.

Platen beskrives som hakket mer rockepreget enn hans siste utgivelse, men noen ballader er det også gjort plass til, samt to politiske låter - «Back in Vietnam» og «I Want To Go Home».

Holder tett om Kidman

Den siste tiden har det gått rykter om at musikeren har hatt et forhold til skuespilleren Nicole Kidman. Men dette vil han ikke si noe om.

- Dere får aldri vite om jeg var hemmelig forlovet med Nicole, sier Kravitz.

I siste utgave av magasinet Vanity Fair avslører den australske filmdronningen Nicole Kidman at hun har vært forlovet en gang mellom Tom Cruise og Keith Urban.

- Føltes ikke helt riktig

- Jeg var forlovet med noen, men det føltes ikke helt rett. Jeg var nok ikke helt klar for det. Vi var ikke klare noen av oss, sier hun.

Etter denne uttalelsen har ryktene gått. I 2003 hadde hun nemlig et flere måneder langt forhold til den amerikanske rockesangeren Lenny Kravitz. Men en annen «kandidat» stiller også sterkt, filmprodusenten Steve Bing, som Kidman også vanket med en periode mellom de to ekteskapene.

På direkte spørsmål fra New York Post, sier Kravitz følgende om saken:

- Det er privat

- Jeg vil holde det for meg selv hvor vidt vi var forlovet eller ikke. Det er privat og mellom oss to, og sånn skal det forbli.

En kilde sier til samme avis at Kidman og Kravitz i en periode var på husjakt.

Nicole Kidman var gift med filmstjernen Tom Cruise fra 1990 til 2000, og de adopterte barna Isabella og Connor, som nå er henholdsvis 12 og 14 år. I 2006 giftet hun seg med countrysangeren Keith Urban.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober