Hopp til innhold

Ny Kiss-DVD på vei

Maskerockerne følger opp suksessen med «Kissology: Volume 1».

Kiss - Paul Stanley og Gene Simmons

Paul Stanley og Gene Simmons besøkte MTV-programmet «Total Request Live» i 2006 i forbindelse med at utgivelsen av DVD-en «Kissology Volume 1 1974-1977».

Foto: JASON DECROW / AP

 Tommy Thayer, Kiss

Kiss-gitarist Tommy Thayer har snakket med Billboard om deres kommende DVD.

Foto: CHRISTOPHER BARTH / AP

Les også: Tidligere Kiss-gitarist er død

Les også: Kiss redder jula!

Bakgrunn: Biografi, Kiss

Mer om Kiss!

Les flere metal-nyheter!

Etter suksessen med DVD-en «Kissology: Volume 1 1974-1977» er det nå klart at enda en Kiss-DVD skal se dagens lys.

I august kommer det en ny Kiss-DVD, og den skal inneholder materiale fra perioden 1978-1991, melder musikkbransjebladet Billboard .

Avmaskering

DVD-slippet skal blant annet by på intervjuer, liveversjoner av låter fra platen «The Elder» - samt klipp fra bandmedlemmenes berømte avmaskering i 1983. Utgivelsen vil inneholde tre DVDer og en fjerde DVD-plate i enkelte versjoner, avhengig av forhandler.

Blant annet vil en av DVDene inneholde den siste videoen bandet spilte inn med første trommeslager Peter Criss - "Shandi".

Av annet mer spesielt innhold på DVDene kan nevnes "Kiss in Attack of the Phantoms" på disk én. Der får man en tidligere ikke utgitt versjon av kultklassikeren "Kiss Meets the Phantom of the Park" fra 1978 

- Man må velge øyeblikkene

DVDene inneholder ikke noe fra peroioden med "Lick it up" eller "Asylum", noe nåværende gitarist Tommy Thayer forklarer slik:

- Vi må huske på at denne utgivelsen er på totalt sju timer, og fra turné til turné er det mange av de samme låtene som går igjen. Så man må velge øyeblikk så det ikke blir for mye repetisjoner, sier Thayer til Billboard.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.