Hopp til innhold

Ny Jobs-film regnes som Oscar-favoritt

Hovedrolleinnehaver Michael Fassbender seiler opp som Oscar-favoritt etter den første visningen av den nye filmen om Apple-gründer Steve Jobs. – Han eier skjermen fullstendig, sier Variety.

Steve Jobs

BEDRE ENN KUTCHER: Michael Fassbender briljerer i rollen som Steve Jobs, skal vi tro amerikanske filmnettsteder. Filmen, som fortsatt ikke er ferdig, hylles etter første visning.

Foto: Universal / FILMWEB

Aaron Sorkin

BEST I KLASSEN: Aaron Sorkin regnes som en av verdens beste manusforfattere. Det er han som har skrevet den nye filmen om Steve Jobs.

Foto: GARY HERSHORN / Reuters/NTB Scanpix

Den første filmen om Apple-gründer Steve Jobs levde ikke opp til forventningene.

Mistankene om en middelmådig fortelling uten dybde må kunne sies å ha begynt å gå allerede da Ashton Kutcher fikk rollen som Steve Jobs. Her til lands var anmelderne enige om at «Jobs» var en forglemmelig affære, et syn de delte med sine internasjonale kolleger.

Forventingene til den nye filmen om den genierklærte amerikaneren er mye, mye større.

Med Michael Fassbender (12 Years a Slave, Prometheus, Inglourious Basterds), Kate Winslet (Titanic, The Reader, Eternal Sunshine of a Spotless Mind) og Seth Rogen (The Interview, This Is the End, Superbad) i hovedrollene og Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, 127 Hours) i regissørstolen virker filmen å ha et mye bedre utgangspunkt enn sin forgjenger.

Når man plusser på Aaron Sorkin (The Social Network, Moneyball, A Few Good Men) som manusforfatter er det ikke rart at det ble knyttet store forventinger til de tidlige visningenen av filmen.

Den nye Jobs-filmen tar for seg årene mellom 1984 og 1998, og det fokuseres på lanseringene av Apples største produkter i den perioden.

Skryter voldsomt av Fassbender

Filmen skuffer ikke, mener Hollywood-pressen, etter å ha sett en tidlig versjon på filmfestivalen Telluride. Det skriver BBC.

– Han eier skjermen fullstendig, til tross for at han har en veldig usympatisk rolle, skriver Variety.

– Man får en sterk følelse av at Fassbender spiller noen som alltid er noen steg foran alle andre, skriver Hollywood Reporter.

– Fassbender spytter ut Zorkins dialog som en isbitmaskin, skriver The Wrap.

Nå blir filmen regnet som en av favorittene før Oscar-utdelingen i februar. Ifølge Variety er Fassbender enda bedre enn han var i «12 Years a Slave», en tolkning han ble nominert til nettopp Oscar for.

– Stjernen fra« 12 Years a Slave» briljerer i rollen – og mer til, skriver Variety.

Favoritt i «beste hovedrolle»-kategorien

Dermed er Fassbender den kanskje største favoritten i "beste hovedrolle"-kategorien.

Men han får sterk konkurranse.

Ifølge amerikanske medier har Johnny Depp også gode sjanser, for sin rolle som mafiabossen Whitney Bulger i «Black Mass». Det samme har fjorårets Oscar-vinner Eddie Redmayne, for sin rolle i «The Danish Girl».

Den 88. Oscar-utdelingen finner sted 28. februar 2016 i Hollywood.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)