NRK Meny
Normal

Nok en hyllestkonsert avlyst

Først skulle Michael Jackson hylles i Wien. Deretter ble konserten flyttet til London, men konsertarrangøren la ned. Nå er en tredje hyllestkonsert for den avdøde popstjernen avlyst.

Michael Jackson under forberedelsene til konsertcomebacket

Verden fikk aldri sett Michael Jacksons konsertcomeback live. Nå er en tredje konsert til hyllest til den avdøde popstjerna avlyst.

Foto: Kevin Mazur / AP

25. juni er det ett år siden popstjernen uventet døde. Årsdagen for dødsfallet skulle markeres med en hyllestkonsert i Roma, men denne er nå plutselig avlyst.

Årsaken skal være dårlig billettsalg. Så langt var kun 3500 billetter solgt, og det er langt fra nok for å fylle Olympiastadionen i Roma som har en kapasitet til hele 70.000 mennesker.

Jackson-bror arrangør

Konserten skulle arrangeres av Michael Jacksons bror, Marlon, i samarbeid med Alfred McCray som gjentatte ganger har vært korist for både Michael Jackson selv og The Jackson Five, og koreografen Travis Payne som var en av medprodusentene til dokumentarfilmen «This is it».

Filmen ble tatt opp under forberedelsene til Michael Jacksons konsertcomeback som skulle finne sted i London to knappe uker etter at han gikk bort.

På det tidspunktet var det hele 12 år siden hans siste konsert, og interessen for de til sammen 50 konsertene som skulle holdes i London i 2009 og 2010 var enorm.

Ble avlyst

Høsten 2009 forsøkte Jermaine Jackson, en annen av Jackson-brødrene å arrangere en hyllestkonsert for broren i Wien. Men stjernenavnene manglet, og kort tid før konserten ble den avlyst angivelig «på grunn av dårlig respons fra østerrikske medier» ifølge arrangørene.

Konserten ble flyttet til juni 2010 i London, men også her ble den avlyst da det i desember 2009 ble kjent at medarrangør World Awards Media skulle avvikles, skriver NME. Hvorvidt Jermaine Jackson vil holde en minnekonsert alene, er så langt ikke kjent. På nettsiden til konserten står følgende beskjed: «Coming soon».

Uvisst rundt hyllestkonsert til Michael Jackson
Foto: Skjermdump

Ut mot publikum

Marlon Jackson skulle selv opptrådt på konserten i Roma, Dionne Warwick er en annen av få offentliggjorte artistnavn. I tillegg skulle Michael Jacksons talsperson, Kathryn Milofsky , og Jacksons familiens advokat, Brian Oxman, vise kortfilmer som skulle vise Michaels rike og de viktigste etappene i hans artistkarriere.

Konsertarrangørene skal ifølge den østerrikske avisen Die Presse har begrunnet avlysningen på følgende vis:

– Med denne hyllestkonserten ønsket vi å hylle Michael, men svaret fra det italienske publikummet var ikke tilfredsstillende. Kun noen få ekte fans forstod at bakgrunnen for dette initiatiet var å ære Michael, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

I østerriksk presse som Jermaine Jackson tidligere har beskyldt for å være negative, spekuleres det nå i hvorvidt billettprisen på mellom 70 og 90 euro, tilsvarende 560 til 720 norske kroner, kan være årsaken til den lunkne mottakelsen. De som allerede har kjøpt billetter, vil få disse refundert.

Michael Jackson

25. juni er det ett år siden Michael Jackson døde.

Foto: ITSUO INOUYE / AP

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.