NRK Meny

Ny generalsekr. i Presseforbundet

Nils E. Øy (70) konstitueres som generalsekretær i Presseforbundet. I forrige måned ble det kjent at Kjersti Løken Stavrum slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund for å bli direktør i Tinius-stiftelsen, som er kontrollerende eier i mediekonsernet Schibsted. Øy får nå altså blant annet ansvaret med å lede sekretariatet som forbereder saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters