NRK Meny
Normal

Gammelt blir som nytt fra Neil Young

30 år gammel musikk blir som ny når Neil Young kommer med ny plate i oktober.

Neil Young

Neil Young, her på Live 8 i Canada i 2005, kommer med ny-gammel plate i høst.

Foto: DONALD WEBER / AFP

Neil Young

Neil Young ble fort ferdig med sin nye plate, med gammelt materiale.

Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

Les også: Elendige plater fra fantastiske band

Les også: Gull fra Young

Les også: Feiret Neil Young

Mer om Neil Young!

Neil Young er klar med nytt album og for anledningen har han polert tittelen til et påtenkt album som ble lagt på hylla for 30 år siden.

Tre gamle og sju nye

«Chrome Dreams II» er satt opp med utgivelse 16. oktober på etiketten Reprise. De ti sangene på albumet inkluderer tre sanger han har skrevet tidligere og sju nye spor.

To av kuttene er også rimelig lange, henholdsvis 13 minutter og 18 og et halvt minutt, melder Billboard .

Young gjorde innspillingen raskt unna, assistert av Crazy Horse-trommeslageren Ralph Molina og pedal steel-gitaristen Ben Keith. Han spilte materialet for sjefene i det Warner Music-eide selskapet i forrige uke.

Oppfølger

Prosjektet er en oppfølger til fjorårets «Living With War» og vil bli etterfulgt av en turne i Nord-Amerika med start rundt 13. oktober, opplyser en pressetalsmann for Young.

Den opprinnelige «Chrome Dreams»-platen ble skrinlagt i 1977 av ukjente grunner, men en rekke av sangene som skulle ha vært med, endte opp som Young-klassikere. De dukket opp på album som ble gitt ut senere og inkluderer «Pocahontas», «Sedan Delivery», «Powderfinger», «Look Out for My Love» og «Like a Hurricane».

Ifølge nettsiden til Neil Young (www.neilyoung.com) «gikk all opprinnelig dokumentasjon og design til dette albumet tapt i en brann som ødela Neils hjem i Malibu tidlig i 1978».