NRK Meny
Normal

Ny Fifty Shades of Grey-bok stjålet før utgivelse

En kopi av manuskriptet til den nye Fifty Shades of Grey-boka er stjålet, en uke før den havner i bokhandlene.

Har blitt frastjålet manuskript

STJAL MANUS- KOPI: Forfatter av boken Fifty Shades of Grey, E.L. James, frykter at tyver vil lekke manuskriptet til nettet.

Foto: Charles Sykes / Ap

Den originale trilogien, som tok både Norge, og resten av verden, med storm i 2012, handler om det sadomasochistiske forholdet mellom karakterene Christian Grey og Anastasia Steele.

Kun en uke før utgivelsen av den nye boken, har en kopi av manuskriptet blitt stjålet, melder Mail Online.

Boka kommer på norsk i september.

Kan lekkes på nettet

Forlaget Penguin Random House har ikke ønsket å kommentere hendelsen ennå, men det fryktes at boken blir publisert på nett før den havner i butikkene. E.L. James har heller ikke kommentert tyveriet.

Havner i hyllene

Den nye boken, som har fått tittelen Grey, skal gjenfortelle historien fra Fifty Shades of Grey, men denne gangen tar forfatteren mannens perspektiv.

Boken vil komme på det amerikanske markedet i juni, til tross for at den kanskje kan leses på nett før den tid.

Den originale trilogien ble en kjempehit i Norge, og slo rekorden for antall solgte bøker på en uke, med 205 000 antall solgte eksemplarer.

Bøker ble film

Det er ikke bare bøkene som har solgt bra i Norge og resten av verden. Da filmen kom, slo forhåndssalget av billetter alle rekorder. Selv om filmen var omstridt allerede før premieren.

I kjølvannet av utgivelsene av Fifty Shades of Grey-bøkene fikk forfatter, E.L. James, mye ros, men også kritikk for å forherlige vold og diskriminere kvinner.

Kulturstrøm