NRK Meny
Normal

"My Heart would have a reason"

Som en stille bris fra sør smøg Inger Marie Gundersen seg inn i toppsjiktet av norske vokalister, og satte i godt voksen alder Arendal på det europeiske jazzkartet.

Inger Marie Gundersen
Foto: Stephen Freiheit

Hun høstet internasjonal suksess med CDen ”By Myself”, som ble en bestselger i både Japan og Korea. Nå er Inger Marie Gundersen ute med sin CD nr 3, ”My heart would have a reason”.

Interessant miks

De inderlig lavmælte og ujålete balladetolkninger er Inger Maries spesialitet, og hun har videreutviklet sitt kresne og personlige repertoar med en interessant miks av norske og svenske originallåter, satt opp mot Beatles, Bob Marley og angloamerikansk folk- og pop.

Sterke medspillere


Ole Henrik Giørtz-komposisjonen ”Some things never change” har alt man kan ønske av en åpningslåt, med magiske små kommentarer fra gjestetrompeter Mathias Eick. Den svenske mestergitarist fra forrige gang, Ulf Wakenius, er erstattet av et annet eksemplar av arten, Georg Wadenius.Han har også vært produsent for det eksemplariske lydopptaket av Inger Maries hviskende men alltid velartikulerte stemme. Wadenius står også for platas sterkeste komposisjon med smarte akkordløsninger og elegant form.

Beatles-låt i ny drakt


Som sin obligatoriske Beatles-låt har Inger Marie denne gang valgt George Harrisons ”Something”, og beveger seg dermed ut på de 1000 favners dyp. Det står klokelig ikke hvem som har prøvd seg på akkordene, og reharmoniseringen løfter da heller ikke denne popmusikkens genistrek til nytt lys og nye høyder – den blir bare litt ugjenkjennelig. Grooven er fin, og trompeter Mathias Eick leverer lojalt en praktfull solo som nok også Harrison ville ha likt.

Jazz og kommers


Inger Marie Gundersens sønn Øivind Stømer spiller følsomme soloer på sopran- og altsax, men vi savner de ekstatiske og hypervirtuose utbrudd som den småhippe stilen inviterer til, og konstaterer at Kenny G og Håvard Fossum har gjort saksofonist-livet vanskeligere, også på Sørlandet.

Etter en himla vakker Geir Jensen-ballade går Inger Marie Gundersen inn i et landskap som blir jazzmessig stadig mindre interessant, og heller ikke en touch av reggae hjelper. Det skjer lite, dermed blir låtene lange og vi ender i søvndyssende alminnelighet. Synd, for det begynte jo så bra. Jazz og kommers er altså en stadig like vrien kombinasjonsøvelse.

Inger Marie Gundersen - My heart would have a reason
Foto: Stephen Freiheit

Inger Marie Gundersen: ”My heart would have a reason”
Stunt Records STUCD 09052

  • Inger Marie Gundersen, vokal
  • Oscar Jansen, piano/el.piano
  • Ole Kristian Kvamme, bass
  • Tom Rudi Torjussen, trommer
  • Øivind G. Stømer, saksofon
  • Mathias Eick, trompet
  • Georg Wadenius, gitar/vokal/produsent