Hopp til innhold

Ny æra for hjemmeunderholdning

Streaming av filmer kommer til Xbox 360 i Norge. I tillegg vil kroppsbevegelsene dine fanges opp tredimensjonalt med ”Project Natal”.

Steven Spielberg snakket om "Project Natal" på E3 (Foto/Copyright: Scanpix)
Foto: FRED PROUSER / REUTERS

Ikke nok med at Microsoft har avduket hele ti nye eksklusive spill, men det har også blitt klart at den lenge etterlengtede streamingtjenesten for film og tv-program på Xbox LIVE nå blir lansert i Norge, ifølge en pressemelding fra Microsoft.

Les: Eksklusive spilltitler til Xbox 360

De fremmøtte fikk seg også en overraskelse da selveste Steven Spielberg dukket opp på scenen for å avduke ”Project Natal”. En revolusjonerende ny måte å spille på i form av at behovet for håndkontrollere er en saga blott. Den visjonære filmskaperen sa at neste steg inn i hjemmeunderholdningens verden er å fjerne håndkontrolleren.

– Med ”Project Natal” samles mennesker rundt teknologi som virkelig kjenner oss igjen.

Project Natal (Foto/Copyright: Scanpix)
Foto: FRED PROUSER / REUTERS

Fanges opp tredimensjonalt

”Project Natal” er verdens første sensor som kombinerer et RGB-kamera, dybdesensor, mikrofon og en prosessor som kjører proprietær programvare. Dette betyr at komplette kroppsbevegelser fanges opp tredimensjonalt samtidig som det responderes på kommandoer, direksjoner og tale – til og med på tale i ulike stemmeleier. Sensoren er heller ikke lysavhengig, da den gjenkjenner deg bare ved å identifisere ansiktet ditt.

Film og TV-program

For oss nordboere var det en ekstra gledens dag, da det ble klart at den etterlengtede tjenesten for streaming av film og TV-program nå lanseres i hele Norden. Alle norske medlemmer av Xbox LIVE nå kan streame film direkte på TV-en via Xbox LIVE. Med dette mer enn dobler Microsoft markedene som når får tilgang til denne tjenesten. Utover Norden kan også Australia, Østerrike, Belgia, Nederland, New Zealand og Sveits se frem til fantastiske film- og TV-opplevelser.

Facebook på Xbox LIVE

Under pressekonferansen ble det også klart at verdens største og mest populære nettsamfunn nå skreddersys for din TV via Xbox LIVE – nemlig Facebook. I tillegg lanseres nå Xbox LIVE Party – en virtuell ”kinotjeneste” som betyr at du kan dele filmer med venner i din egen stue eller på tvers av landet.

John Schappert, corporate vice president i Microsoft for Interactive Entertainment LIVE, Software and Studios, sier Microsoft med dette gjør TV mer sosialt.

– Ved å bringe Facebook og Xbox LIVE Party til Xbox LIVE, skapes det optimale sosiale nettverket. Millioner av mennesker kan nå dele statusoppdateringer, bilder, tanker og spillopplevelser via én og samme enhet og én og samme tjeneste.

Bryter ned barrierer

Don Mattrick, senior vice president i Microsoft sin avdeling for Interactive Entertainment Business, sa at Xbox 360 i dag har åpnet opp et nytt kapittel i underholdningshistorien.

– For oss handler årets E3 om å bryte ned barrierer mellom generasjoner, spill og underholdning. Og viktigst av alt mellom spillere og alle andre. Det på en måte kun Xbox 360 kan.

Les: Rekordvekst for Xbox 360

Les: De største snakkisene

Les: Iron Maiden tilbake i Guitar Hero 5

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB