Hopp til innhold

Ny adopsjon for Madonna?

Hvorfor reiser Madonna tilbake til Malawi denne helgen?

Madonna
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

Madonna
Foto: AP

Les også: Jolie kritiserer Madonna

Les også: Madonna vil adoptere igjen

Enkelte hevder Madonna planlegger å adoptere en søster til lille David, men det tilbakevises sterkt av Madonnas talskvinne.

Vil ha jente

Kilder nær Madonna hevder imidlertid overfor den britiske tabloidavisen The Sun at popdronningen planlegger familieforøkelse igjen. Denne gangen ønsker hun seg ei jente fra Malawi, og ikke en hvilken som helst jente, hevdes det. Hun skal ha falt for ei lita foreldreløs tulle ved navn Grace, etter å ha sett treåringen på en dokumentarfilm.

En kilde sier: - Madonna så en film med barn som lekte på et sted kalt The Consol Home. Hun så ei nydelig jente, kalt Grace, som lyste opp rommet med smilet sitt. Madonna utbrøt: «Den jenta har så mye kjærlighet i seg. Jeg vil hjelpe henne til å utvikle sitt potensial». Det har alltid vært Madonnas hensikt å adoptere to barn fra Malawi: En gutt og ei jente.

Avviser ryktene

Men Madonnas talsperson, Liz Rosenberg, avviser ryktene, og sier Madonna reiser til Malawi lørdag for å hjelpe organisasjonen Raising Malawi.

- Hun skal også besøke en helsestasjon for barn og skal absolutt ikke adoptere en ny baby, hevder Rosenberg.

«Men en treåring er ingen baby», spekulerer tabloidene videre.
I fjor skapte det store kontroverser verden over da Madonna og regissørektemannen Guy Ritchie fikk adoptere lille David Banda til tross for den restriktive adopsjonspolitikken i landet.

(NRK/NTB)

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober