NRK Meny
Normal

Nugattisnurrer

Disse snurrene pleier å forsvinne så fort de er kalde nok til å bli spist. De blir ultraluftige samtidig som de er fulle av deilig, klissete sjokolade!

Nugattisnurrer
Foto: Øystein Westlie

16 - 17 stykker:

DEIG:

100 g smør, romtemperert

ca 550 g hvetemel

90 g sukker

1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

3 1/2 dl melk

50 g gjær

FYLL:

ca 150 g Nugatti - du trenger ikke måle opp, bare smør på et passe tykt lag

50 g hakkede mandler eller nøtter

1 egg til pensling

Stekes på 225 grader i 12-14 minutter. Deigen skal forheve i 30-40 minutter og etterheve i ca 20 minutter. Kle et stekebrett med bakepapir.

Smuldre smøret i 3/4 av melet. Bland i resten av det tørre, men la det være igjen litt mel. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Bland alt godt. Søt gjærdeig skal ikke eltes for lenge, da risikerer du at det ferdige resultatet blir seigt. Tilsett nok mel til at deigen akkurat løsner fra bollen. Ha i bare litt mel av gangen slik at deigen ikke blir for fast. Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ha litt mel på bakebordet og slå ut deigen. Elt den litt sammen før du ruller den ut til en lang pølse. Kjevle den ut til et rektangel på ca 50x20 cm. Smør på Nugattien og fordel mandlene eller nøttene over. Rull deigen sammen til en pølse som du så skjærer i ca 3 cm tykke skiver. Sett dem over på stekebrettet og la dem etterheve under et klede.

Visp egget lett sammen og pensle snurrene før du setter stekebrettet midt i stekeovnen. La dem avkjøles på en rist.

Marits hjemmeside

Hør radioinnslaget her

Flere kulturnyheter