Hopp til innhold

NRKs skuddstunt går verden rundt

Klippet av NRK-programleder Andreas Wahl som blir beskutt under vann har blitt sett nærmere sju millioner ganger på få dager. Nå blir han nedringt fra media verden rundt.

– Det høres litt breialt ut, men vi forventa at noen av disse klippene skulle gå viralt. Men at det skulle gå så fort og så voldsomt, det hadde vi ikke sett for oss, sier fysiker og NRK-programleder Andreas Wahl.

Blir nedringt

I NRK-serien «Med livet som innsats» gjennomfører Wahl en rekke eksperimenter som ser ekstremt farlige ut, men som skal være trygge. I alle fall i teorien.

Programleder Andreas Wahl

NEDRINGT: Andreas Wahls selvskudd har blitt en viral suksess. Nå blir NRK-programlederen nedringt av internasjonale medier.

Foto: Photographer: Vidar Nordli-Mathi / Teddy TV

Forrige søndag lot programlederen seg beskyte i et svømmebasseng, fast i troen på at naturlovene ville stoppe kula før den nådde frem til ham.

Klippet av eksperimentet ble raskt plukket opp og spredt på sosiale medier.

På under en knapp uke har Youtube-videoen av Wahls svømmebassengstunt blitt sett nærmere sju millioner ganger, og blitt omtalt av store nyhetsnettsteder som Independent og Mashable.

Nå blir Wahl kontaktet av media verden over som vil vite mer om stuntet. Tidligere denne uka har han vært intervjuet på colombiansk morgenradio og vært gjest via Skype på TV Globo, Latin-Amerikas største TV-kanal.

– Det koker litt nå. Det ringes og tvitres og kontaktes i alle fora nå om dagen. Jeg har egentlig en annen jobb, men det blir lite tid til det nå, ler Wahl.

– Syntes det var veldig ekkelt

Han tror den enorme interessen for klippet har å gjøre med den irrasjonelle frykten han selv følte på da han sto foran geværmunningen.

– Irrasjonelt virker det utrolig skummelt og helt feil å stå foran et våpen. Jeg syntes det var veldig ekkelt. Men rasjonelt vet du at en kule stopper under vann. Folk forstår at dette på en måte er trygt, men irrasjonelt er det helt feil.

Også tidligere stunt i programserien har blitt plukket opp og spredt i sosiale medier. Men ikke i den størrelsesorden som siste ukes stunt har blitt.

– Det første klippet, et fritt fall fra et tau som ikke var festet i noe annet enn en motvekt, gikk også viralt. Det var der det begynte, men med siste episode har det virkelig tatt av, sier Wahl.

I søndagens episode skal Wahl stille seg i veien for en rivningskule.

Kulturstrøm

 • Nordmann vant Apple Design Award 2023

  Appen Flighty var en av appene som vant Apple Design Award 2023. Blant grunnleggerne er nordmannen Markus Aarstad.

  – Jeg er utrolig stolt over hva teamet har fått til. Vi er tre stykker som sitter i hvert vårt land, og kom sammen om en felles drive for å forberede hverdagen til flyreisende, sier Aarstad til NRK.

  Flighty ble grunnlagt for fire år siden og er laget av Markus Aarstad, Ryan Jones og Francesc Bruguera. Appen hjelper med sporing av flyinformasjon, og kan blant annet varsle deg ved forsinkelser på flyreisen din.

  – Å bli anerkjent på den globale scene av det siste århundrets kanskje mest innflytelsesrike selskap er veldig gøy, sier Aarstad.

  Markus Aarstad
  Foto: Flighty

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.