Hopp til innhold

NRKs skuddstunt går verden rundt

Klippet av NRK-programleder Andreas Wahl som blir beskutt under vann har blitt sett nærmere sju millioner ganger på få dager. Nå blir han nedringt fra media verden rundt.

– Det høres litt breialt ut, men vi forventa at noen av disse klippene skulle gå viralt. Men at det skulle gå så fort og så voldsomt, det hadde vi ikke sett for oss, sier fysiker og NRK-programleder Andreas Wahl.

Blir nedringt

I NRK-serien «Med livet som innsats» gjennomfører Wahl en rekke eksperimenter som ser ekstremt farlige ut, men som skal være trygge. I alle fall i teorien.

Programleder Andreas Wahl

NEDRINGT: Andreas Wahls selvskudd har blitt en viral suksess. Nå blir NRK-programlederen nedringt av internasjonale medier.

Foto: Photographer: Vidar Nordli-Mathi / Teddy TV

Forrige søndag lot programlederen seg beskyte i et svømmebasseng, fast i troen på at naturlovene ville stoppe kula før den nådde frem til ham.

Klippet av eksperimentet ble raskt plukket opp og spredt på sosiale medier.

På under en knapp uke har Youtube-videoen av Wahls svømmebassengstunt blitt sett nærmere sju millioner ganger, og blitt omtalt av store nyhetsnettsteder som Independent og Mashable.

Nå blir Wahl kontaktet av media verden over som vil vite mer om stuntet. Tidligere denne uka har han vært intervjuet på colombiansk morgenradio og vært gjest via Skype på TV Globo, Latin-Amerikas største TV-kanal.

– Det koker litt nå. Det ringes og tvitres og kontaktes i alle fora nå om dagen. Jeg har egentlig en annen jobb, men det blir lite tid til det nå, ler Wahl.

– Syntes det var veldig ekkelt

Han tror den enorme interessen for klippet har å gjøre med den irrasjonelle frykten han selv følte på da han sto foran geværmunningen.

– Irrasjonelt virker det utrolig skummelt og helt feil å stå foran et våpen. Jeg syntes det var veldig ekkelt. Men rasjonelt vet du at en kule stopper under vann. Folk forstår at dette på en måte er trygt, men irrasjonelt er det helt feil.

Også tidligere stunt i programserien har blitt plukket opp og spredt i sosiale medier. Men ikke i den størrelsesorden som siste ukes stunt har blitt.

– Det første klippet, et fritt fall fra et tau som ikke var festet i noe annet enn en motvekt, gikk også viralt. Det var der det begynte, men med siste episode har det virkelig tatt av, sier Wahl.

I søndagens episode skal Wahl stille seg i veien for en rivningskule.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober