NRK Meny
Normal

NRKs skuddstunt går verden rundt

Klippet av NRK-programleder Andreas Wahl som blir beskutt under vann har blitt sett nærmere sju millioner ganger på få dager. Nå blir han nedringt fra media verden rundt.

– Det høres litt breialt ut, men vi forventa at noen av disse klippene skulle gå viralt. Men at det skulle gå så fort og så voldsomt, det hadde vi ikke sett for oss, sier fysiker og NRK-programleder Andreas Wahl.

Blir nedringt

I NRK-serien «Med livet som innsats» gjennomfører Wahl en rekke eksperimenter som ser ekstremt farlige ut, men som skal være trygge. I alle fall i teorien.

Programleder Andreas Wahl

NEDRINGT: Andreas Wahls selvskudd har blitt en viral suksess. Nå blir NRK-programlederen nedringt av internasjonale medier.

Foto: Photographer: Vidar Nordli-Mathi / Teddy TV

Forrige søndag lot programlederen seg beskyte i et svømmebasseng, fast i troen på at naturlovene ville stoppe kula før den nådde frem til ham.

Klippet av eksperimentet ble raskt plukket opp og spredt på sosiale medier.

På under en knapp uke har Youtube-videoen av Wahls svømmebassengstunt blitt sett nærmere sju millioner ganger, og blitt omtalt av store nyhetsnettsteder som Independent og Mashable.

Nå blir Wahl kontaktet av media verden over som vil vite mer om stuntet. Tidligere denne uka har han vært intervjuet på colombiansk morgenradio og vært gjest via Skype på TV Globo, Latin-Amerikas største TV-kanal.

– Det koker litt nå. Det ringes og tvitres og kontaktes i alle fora nå om dagen. Jeg har egentlig en annen jobb, men det blir lite tid til det nå, ler Wahl.

– Syntes det var veldig ekkelt

Han tror den enorme interessen for klippet har å gjøre med den irrasjonelle frykten han selv følte på da han sto foran geværmunningen.

– Irrasjonelt virker det utrolig skummelt og helt feil å stå foran et våpen. Jeg syntes det var veldig ekkelt. Men rasjonelt vet du at en kule stopper under vann. Folk forstår at dette på en måte er trygt, men irrasjonelt er det helt feil.

Også tidligere stunt i programserien har blitt plukket opp og spredt i sosiale medier. Men ikke i den størrelsesorden som siste ukes stunt har blitt.

– Det første klippet, et fritt fall fra et tau som ikke var festet i noe annet enn en motvekt, gikk også viralt. Det var der det begynte, men med siste episode har det virkelig tatt av, sier Wahl.

I søndagens episode skal Wahl stille seg i veien for en rivningskule.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix