NRK Meny
Normal

NRKs arkiver til skolene

Kunnskapsdepartementet har bevilget åtte millioner kroner til NRK for å etablere et nettilbud for norske skoler under NRK.no.

NRK kom styrket ut av EF-dekningen
Foto: SCANPIX / SCANPIX

Avtalen med Kunnskapsdepartementet representerer et gjennombrudd for arbeidet med å utvikle tilbud fra NRK på nettet til skoleverket.

Mange av de prosjektene NRK har gjennomført de siste åra, vil nå få en tydeligere presentasjon på NRK.no/skole. Og ikke minst vil tanken om et klipparkiv for skolene basert på Radio- og Fjernsynsarkivet bli realisert. Målet er et klipparkiv med 10 000 klipp innen 2009.

#?-:nbsp;

Strategisk betydning

- Dette er gode nyheter for oss i NRK, sier programdirektør Vidar Nordli-Mathisen som har ledet forhandlingene med Kunnskapsdepartementet. - På sikt er målet å bygge opp og drifte et komplett nettilbud for den norske skolen, basert både på arkivene og vår løpende innholdsproduksjon, fortsetter Nordli-Mathisen.

Han mener at dette fort kan vise seg å bli en nettsatsing av stor strategisk betydning for NRK, i beste public service-tradisjon.


10 000 klipp innen 1. september 2009

NRK har forpliktet seg til å ha dette tilbudet oppe innen 1. september 2007 med 2000 klipp med søkbare metadata som også relaterer til skolens kompetansemål slik disse er formulert i Kunnskapsløftet.

Forutsatt ytterligere midler fra departementet i 2008 og 2009, er det målet at klipparkivet skal inneholde 10 000 klipp innen 1. september 2009.


Forankres i Program Oslo

Prosjektet vil forankres i Program Oslo med utviklingssjef Ivar Ragne Jenssen som leder av styringsgruppa. Der vil også Fakta være representert ved Ole Hedemann, NRK.no ved Bjarne André Myklebust og Svein Sandnes fra Arkiv & research. Utdanningsdirektoratet, som utbetaler pengene, vil være representert ved avdelingsleder Petter Korseth.

Kulturstrøm

  • Ariana Grande covret Aretha

    Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen (som kom samme dag Grande gir ut sitt nye album «Sweetener».)

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

    Vinneren av BIK BOK RUNWAY AWARD 2018 er HAiKw/
    Foto: Getty Images / OSLO RUNWAY