Hopp til innhold

NRK vil endre på Halvbroren-lyden

Mange av VGs lesere syntes replikkene var vanskelige å få med seg i NRKs storserie «Halvbroren». Nå gjør NRK endringer i lyden.

Oskar Sandven Lundevold og Frank Kjosås

NRK har fått kritikk for at deler av dialogen i «Halvbroren» har vært utydelig. Nå gjør de endringer.

Foto: Monster / NRK

I går skrev NRK.no om at publikum krevde bedre lyd på NRK-serien «Halvbroren». Ifølge 1800 engasjerte VG-lesere var nemlig enkelte deler av dialogen vanskelig å forstå. Avisa har de siste dagene fått svært mange reaksjoner fra sinte lesere som har krevd at NRK tar tak i lyden.

Og nå får de det som de vil, etter at NRKs produsenter har funnet feilen.

– Lyden som er gått er det mye bra med, men på enkelte replikker kunne hørbarheten vært tydeligere. Nå skal vi løfte den fram i lydbildet, sier prosjektleder Tone C. Rønning til NRK.no.

LES OGSÅ: Avviser sjåarstorm mot Halvbroren
LES OGSÅ: «Halvbroren» vant to priser på fransk TV-festival
LES OGSÅ: Ny vår for «Halvbroren»

Endrer på de tre siste

Fram til søndag skal lydteknikere, både fra NRK og utenfra, jobbe med å løfte fram dialogen, slik at den skal bli tydeligere. De tre siste episodene vil få samme behandling før sending, og i etterkant skal NRK gjøre de samme endringene i de tidligere episodene, der det har vært behov for det.

– For oss skal publikum få definere hva som er god og dårlig lyd. Vi løser problemet så godt vi kan, så publikum skal bli fornøyd. Det er et lite stykke arbeid målt mot det som er lagt ned i resten av serien, sier Rønning.

– Hva tenker du om reaksjonene som er kommet?

– Jeg tolker det positivt at publikum er så engasjerte i dette. Hadde det vært en produksjon de ikke brydde seg om, hadde det ikke vært så viktig å få med seg all replikken, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.