NRK vant TV-seerne i julen

Alle de ti mest sette programmene på TV i juleuken gikk på NRK, og tradisjonsrike «Kvelden før kvelden» topper nok en gang listen.

Harry & Charles, Reisen til julestjernen og Sølvguttene
Foto: NRK

Aller mest gledelig er nok tallene for NRK Drama, som søndag kveld trakk 800 000 seere til premieren på dramaserien «Harry & Charles».

– Dette er helt utrolige tall som er over all forventning. Det siste, lignende historiske dramaet vi viste, var «Den udødelige mann» om Henrik Ibsen, og den trakk rundt 600 000 seere, forteller redaksjonssjef Hans Rossiné i NRK Drama til NRK.no.

Nett-TV: Harry & Charles 1 av 3

Les også: Maria Bonnevies møte med Maud

Unike tall

Hoffdamen Tulle, Prins Karl og Prinsesse Maud (Laura Bro, Jakob Cedergren og Maria Bonnevie)

Hoffdamen Tulle (Laura Bro), prins Carl (Jakob Cedergren) og prinsesse Maud (Maria Bonnevie).

Foto: Ole Kaland / NRK

Han forteller at med en seerandel på 46 prosent, er oppslutningen rundt serien også unik i europeisk TV-dramasammenheng.

– Det er sjeldent man får en andel på nesten femti prosent når det gjelder et historisk drama som dette. Dette er helt fantastisk, stråler Rossiné.

Nett-TV: I kulissene på Harry & Charles

Harry & Charles handler om Norges første kongepar, kong Haakon og dronning Maud, i tiden før de kom til Norge. De to siste episodene sendes på NRK1 i kveld og i morgen.

Les også: Her er julens TV-høydepunkter

Same procedure...

Det er likevel et stykke opp til juleuken mest sette program, som er «Kvelden før kvelden» med Hilde Hummelvoll og Arild Opheim. I gjennomsnitt hadde programmet 1 288 000 seere, og en markedsandel på 68,3 prosent.

grevinnen og hovmesteren

Grevinnen og hovmesteren - sketsjen vi aldri går lei?

Foto: Norddeutscher Rundfunk

Ikke overraskende steg seertallet i tidsrommet «Grevinnen og hovmesteren» ble sendt, og cirka 1 450 000 nordmenn fikk med seg sketsjen like etter klokken 21 på lille julaften – 72 prosent av alle nordmenn som hadde tid til å se på TV i dette tidsrommet.

Les også: Alt om Grevinnen og hovmesteren

Donald mest pop

På selve julaften lot flertallet TV være TV etter at Sølvguttene hadde sunget julen inn, og tegnefilmen «Donald Duck og vennene hans» blir stående som dagens mest sette program med 630 000 seere.

Og selv om «Tre nøtter til Askepott» ikke får plass på ti på topp-listen, er det hele 576 000 nordmenn som fortsatt ikke har fått nok av den tjekkiske julaften-klassikeren.

Les også: Hvor er Askepott i dag?

Hva har du sett på TV i julen, og er det noen av programmene du bare MÅ få med deg hvert år?

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter