Hopp til innhold

NRK trekker seg fra UT.no

På grunn av ressursprioriteringer skal Turistforeningen drive turtjenesten på egen hånd.

Ut.no

TURTJENESTE: UT.no har siden 2008 tilbudt turinformasjon, turtips og kart på nett og mobil.

Foto: Faksimile

NRK og Den norske turistforening (DNT) startet UT.no i 2008, men fra høsten skal turistforeningen drive siden alene.

– Overalt i NRK foregår det nå en vurdering av ressursbruk. Innenfor utvikling av andre nettilbud ser vi at vi har utfordringer som gjør at vi nå har foretatt denne vurderingen, sier Øyvind Lund som er mediedirektør i NRK.

Med over 100.000 brukere hver uke har ut.no blitt Norges mest populære turnettside og Lund er sikker på at tilbudet til publikum blir opprettholdt.

Søker andre samarbeidspartnere

– Vi er fornøyd med at vi sammen med DNT har utviklet UT.no til å bli en nyttig og godt likt tjeneste. Natur og friluftsliv er en viktig del av NRKs oppdrag, og det er viktig for oss at

Øyvind Lund, direktør NRK

TREKKER SEG UT: Selv om NRK ikke skal være med videre tror Øyvind Lund at tilbudet til publikum blir opprettholdt.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

dette gode tilbudet til publikum får leve videre i regi av DNT selv om vi trekker oss ut

DNT varsler at de nå vil søke nye samarbeidspartnere for videre drift av tjenesten.

– DNT ønsker å videreføre UT.no som hele landets friluftslivsportal, og vil også gå i dialog med andre friluftslivsaktører for å skape en enda bedre løsning for brukerne, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den norske turistforeningen.

Generalsekretær i DNT, Nils Øveraas, på tur i fjellet.

TAKKER: Nils Øveraas takker NRK for samarbeidet. DNT vil nå søke nye samarbeidspartnere.

Foto: Elin Hansson / DNT

Øveraas har forståelse for at NRK trekker seg fra samarbeidet.

– Vi har vært svært fornøyde med samarbeidet med NRK og er stolt av at vi sammen har utviklet en side som bidrar til å inspirere til naturopplevelser for livet for mange mennesker. Vi har selvfølgelig respekt for at NRK må gjøre sine prioriteringer, og takker for et godt og viktig samarbeid i de syv årene som har gått.

Kulturstrøm

 • Salman Rushdie om angrepet: – Voldsomt

  Forfatter Salman Rushdie har gitt sitt første intervju etter angrepet i New York i fjor. –Det var et voldsomt angrep, sier han til avisen The New Yorker.

  Rushdie holdt et foredrag om kunstnerisk frihet, da han ble angrepet med kniv på scenen. Forfatteren har mistet synet på det ene øyet, og har fått nedsatt førlighet i den ene hånden. Til avisen forteller han at han skriver litt saktere etter angrepet. Nå i vår er Salman Rushdie aktuell med boken «Seiersbyen», som kommer på norsk i mars.

  Salman Rushdie
  Foto: Hallgrim Haug / NRK Brennpunkt
 • Besøksrekord for Deichman

  Bibliotekene i Oslo hadde 4,6 millioner besøkende i 2022. Det er en økning på 1,5 millioner sammenlignet med normalåret 2019. I tillegg fikk bibliotekene 48 000 nye lånere.

  I året som gikk bidro Deichmans 24 biblioteker, spesialavdelinger og pilotprosjekter til veksten. Det nye hovedbiblioteket er hovedgrunnen til den store veksten, men også nyoppussede lokalbibliotek bidro til at flere bruker Oslos folkebibliotek.

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Altasaken har artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd».(NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon

Flere kulturnyheter