Hopp til innhold

Barn, Berlusconi og småfestivaler

P3 drar på festivaljakt i speideruniform, Reiseradioen finner Berlusconi på den italienske riviera og NRK Super vekker barna med søppel og skrot. Det er sommer i NRK.

Mikael, Ingvild, Fredrik, Jon, Nina, Edvard, Sara M og Sara S. styrer sommershowet i ukedagene

Mikael, Ingvild, Fredrik, Jon, Nina, Edvard, Sara M og Sara S. leder Supersommer hver hverdag i skoleferien

Foto: Ole Kaland / NRK

NRKs sommermannskap har planene klare, men håper også på overraskelser.

Kuraffen synger med. Han og Wilhelm leder supersommer'n i helgene.

Wilhelm og Kuraffen.

Foto: Pernille Amdahl / NRK

- Det skal bli morsomt å bygge opp nye prosjekter og se hvordan de utvikler seg etter hvert. Det sier programleder Wilhelm Støylen, og tenker både på programmet sitt, "Supersommer", og alle de spennende tingene han skal lage sammen med Kuraffen (spilt av Mads Buer).

Boblesmelter

Wilhelm og Kuraffen skal tilbringe sommeren på en bondegård, og dukke opp sent og tidlig på skjermen med boblesmelter, fugleskremsel, kaffetrakter og andre ting som kan bygges av søppel og skrot.

Når prosjektene er ferdige håper han barna går ut i sommerdagen og lager sine egne ting.

Mens Wilhelm og Kuraffen er mest på TV i helgene , er det en gjeng utvalgte barn som skal være programledere på hverdagene i skoleferien, mandag til fredag fra 7.30 til 10.

Supersommer sendes på NRK Super og NRK1 fra 20. juni kl 7.30.

Reiseradioen

Flaggskipet Reiseradioen i P1 er der selvfølgelig også, for de voksne som synes at morgenkvisten er best slik den alltid har vært.

Sommerens reisefølge; Reiseradioen 2009

Noen av sommerens programledere i Reiseradioen.

Foto: Ole Kaland / NRK

Reiseradioens mannskap Øystein Bache, Rune Gokstad, Olav Viksmo Slettan, Synnøve Svabø, Nina Stensrud Martin, Ingrid Gjessing, Pål Thoresen, Ragnhild Silkebækken, Kari Slaatsveen, Ida Kjøstelsen og Geir Schau lover både badetemperaturer og forsvunne undulater, men også et snev av norsk valgkamp.

- Jeg har invitert og fått ja fra alle partilederne og statsministeren, sier en stolt Synnøve Svabø. Hun lover dessuten en direkterapport fra den italienske riviera med selveste statsminister Silvo Berlusconi.

Reiseradioen sendes i P1 fra 13. juni kl 9.00.

Speidere

Stine Holme, Ludvig Løkholm Lewin og Siri Knudsen foran P3-sommers grevlingbil

Stine Holme, Siri Knudsen og Ludvik Løkholm Lewin.

Foto: Ole Kaland / NRK

Litt senere på formiddagen vil P3 ta over der Reiseradioen slapp - med sommerradio for yngre folks døgnrytme og interesser.

- Vi vil nok ikke være så mye på kammermusikkfestival, eller på trebåtfestivalen i Risør. Malakoffestivalen i Eid er mer i vår gate, sier Ludvik Løkholm Lewin, for anledningen kledd i speideruniform. Den vil han beholde mens han, medspeider Stine Holme og resten av mannskapet reiser rundt i en grevlingbil på jakt etter folk og festivaler.

Mens P3 tidligere har vært tungt inne med å dekke Quart- og Hovefestivalen, vil de oppsøke de mindre festivalene, lage litt festival selv og håpe at folk dukker opp når de kommer i grevlingbilen sin.

- Det kommer til å bli en av de beste sommerferiene jeg har hatt, men jeg tror vi blir veldig slitne når den er over.

- Sommerferie?

- Ja, vi skal jobbe, men det blir som en sommerferie, sier Ludvik Løkholm Lewin.

P3 Sommer sendes fra 15. juni kl 14.00.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober