NRK Meny
Normal

NRK søker pakistanske skuespillere

Adil Khan spiller hovedrollen. Nå trenger NRK skuespillere og statister med pakistansk bakgrunn til en ny dramaserie om taxisvindelen i Oslo.

Adil Khan

NRK søker makkere til hovedrolleinnhaver Adil Khan for ny dramaserie.

Foto: Dang Trinh / NRK

Hovedkarakteren i NRKs forestående dramaserie «Taxi» vokste opp i Oslo med et bein i norsk kultur og det andre i den pakistanske. Gjennom jusstudiene begynner Javar å få nyss om taxisvindelen i Oslo, og skjønner etter hvert at både pakistanske slektninger og norske myndigheter er innblandet.

Inspirert av drosjesvindel

Serien er inspirert av norgeshistoriens største sak om skattejuks. Sommeren 2003 gjennomførte politi og skattevesen en omfattende razzia mot flere hundre drosjeeiere og en regnskapsfører, som skal ha hjulpet drosjene med å snyte på skatten.

Nå trenger NRK flere skuespillere og statister fra det pakistanske miljøet til å fylle rollelista.

Ulrik Imtiaz Rolfsen

Ulrik Imtiaz Rolfsen

Foto: SF Norge AS
Oppfølger til Izzat

I den berømmelige saken om drosjesvindelen i Oslo, kjørte i alt 2300 eiere og sjåfører svart for mer enn 620 millioner kroner. Nesten 400 av disse har blitt straffeforfulgt.

– For meg er dette i tillegg en naturlig oppfølger til Izzat (4) . Den har bakgrunn i dagens pakistanske samfunn, der Izzat var satt til 80-90-tallet. sier regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Den fire episoders miniserien beskrives som en actionthriller.

– Jeg har bakgrunn fra miljøet, er vokst opp blant taxisjåfører, og sitter på informasjon som ikke nødvendigvis har kommet frem tidligere. Dermed blir dette også en samfunnsaktuell serie. Men, det er ingen dokumentar, dette er fiksjon, sier han.

Leter etter flere skuespillere

Hovedkarakteren, som spilles av Adil Khan, er besatt, men NRK leter fremdeles etter folk med pakistansk bakgrunn, som kan spille både bærende roller og være statister.

– Vi trenger folk i alle størrelser og fasonger. Både voksne og godt voksne, og også jenter mellom 20 og 30+, sier castingansvarlig Assad Siddique.

Vil du være skuespiller eller statist i NRKs nye dramaserie klikk her!

Opptaksstart er i april og serien skal sendes i 2011.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.