NRK Meny
Normal

NRK-skatter til folket

I NRKs arkiver finnes det kulturskatter som er så verdifulle at de må gjøres tilgjengelig for folk flest. Det har politikerne bestemt. I denne utgaven av Kurer prøver vi å finne ut hvordan du i framtida skal få tilgang til skattene.

Kurer fra Radionette
Foto: Lasse Thorseth / SCANPIX

Hør: Kurer 97: NRK-skatter til folket

Mens vi venter på at skattekista skal åpnes, kan du høre gammelt arkivmateriale på radiokanalen NRK Gull, som du kan lese mer om på nrk.no.

Programmet ble laget av Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters