NRK Meny
Normal

NRK sikrer seg skiavtale for fem nye år

NRK har inngått avtale om nasjonale og internasjonale skirettigheter på TV frem til 2021. Dermed blir det fortsatt langrenn, hopp og alpint på allmennkringkasterens kanaler i overskuelig fremtid.

Petter Northug, Alex Harvey og Ola Vigen Hattestad

JUBEL: Det blir langrenn på NRK også til neste vinter. Her er Petter Northug etter finaleseieren i klassisk sprint under VM i Falun 2015 sammen med sølvvinner Alex Harvey fra Canada og bronsevinner Ola Vigen Hattestad.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Mandag kunngjør Skiforbundet at NRK har fått rettighetene til å sende de såkalte FIS-idrettene i fem nye år.

Avtalen sikrer NRK senderettigheter til nasjonale og internasjonale renn ut vintersesongen 2020-21, og omfatter alpint, langrenn, hopp, kombinert og fristil.

Rune Haug

GLAD: NRKs sportssjef Rune Haug gleder seg til fem nye år med ski på TV.

Foto: NRK
Runar Østmo

LETTET: NRKs rettighetssjef for sport, Runar Østmo er glad for å være i havn med avtalen etter krevende forhandlinger.

Foto: NRK

Neste vintersesong sikret

NRKs gjeldende avtale med Skiforbundet utløper etter denne sesongen, og avtalen innebærer dermed at det blir ski på NRK også de neste fem årene.

– Det er en stor lettelse at alle brikkene rundt avtalene til slutt falt på plass, og vi gleder oss veldig til å jobbe mot å gi det norske folk verdens beste skisendinger i årene som kommer, sier NRKs sportssjef Rune Haug mandag.

Avtalen kommer etter lange forhandlinger med Skiforbundet og det internasjonale rettighetsselskapet Infront, som forvalter senderettigheter på vegne av det internasjonale skiforbundet FIS. NRKs rettighetssjef for sport, Runar Østmo, er lettet over å være i mål.

– Jeg skal innrømme at det til tider har vært meget krevende forhandlinger, men jeg er veldig glad for at vi til slutt greide å lande begge avtalene innenfor en forsvarlig ramme, sier Østmo.

Kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen og skipresident Erik Røste signerte avtalen.

SIGNERT: Skipresident Erik Røste og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen signerte femårsavtalen i Holmenkollen mandag.

– Den viktigste avtalen vi har

Også Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er glad over å kunne tilby skisport på NRK i fem nye år.

– Dette er kanskje den viktigste rettighetsavtalen vi har. Skisport har en helt spesiell plass i folks hjerter og i norsk kultur, og det er viktig for NRK å kunne bringe denne idretten fritt til publikum, sier Eriksen.

Kringkastingssjefen forsvarer pengebruken til tros for at NRK har fått trangere økonomiske rammer.

– Veldig mange av rettighetene NRK tidligere hadde, har gått til kommersielle kanaler. Derfor er det utrolig viktig at vi beholder noen av disse avtalene, og da er norsk skisport det aller viktigste, sier Eriksen.

Skipresident Erik Røste er også glad for å kunne fortsette samarbeidet med allmennkringkasteren.

– Det er en god dag for Norges Skiforbund og en god dag for det norske folk, sier Røste til NRK.

Han fremhever NRKs erfaring med å produsere vintersport for TV.

– Med dette er vi sikret en meget høy kvalitet på produksjon og formidling. På dette området er NRK verdensledende, og det er viktig for oss, sier Røste.

Skiskyting sorterer under et eget forbund, og omfattes dermed ikke av avtalen. NRK har imidlertid rettighetene til grenen ut 2017-18-sesongen.

Gjermund Eriksen om skiavtalen

VIKTIG: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen mener rettighetene til skisport er blant de aller viktigste, og er glad for å kunne beholde dem på NRK.

Kulturstrøm

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold
  • To album fra Kanye West

    Kanye West kommer med to album i løpet av våren. Det kunngjorde artisten på Twitter noen dager etter at han twitret for første gang på snart ett år. Grammy-vinneren sier det første albummet består av åtte låter og kommer 1.juni. Det andre er et samarbeide med Kid Cudi, og gis ut en uke senere. West sier han også jobber videre med en filosofibok, som han har live-twitret på kontoen sin de siste dagene.

    Laster Twitter-innhold