Hopp til innhold

NRK-serien «Monster» solgt til USA

Interessen for nordisk krim er ikke over. Nå blir NRK-serien «Monster» tilgjengelig for det amerikanske TV-publikummet.

Jakob Oftebro i «Monster»

TIL USA: Jakob Oftebro spiller en av hovedrollene i «Monster». Nå er serien solgt til USA.

Foto: Jørgen Johansson / NRK

Den amerikanske TV-kanalen Starz har kjøpt NRK-serien «Monster», bekrefter NRKs dramasjef Ivar Køhn.

– Vi er veldig stolte over dette. Så vidt vi vet er dette første gang at en norskspråklig TV-serie er solgt til en så stor amerikansk kabelkanal, sier Køhn.

Kabelkanalen Starz er tilgjengelig for 31 millioner husstander i USA.

Ivar Køhn

STOLT: NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Foto: Ole Kaland, NRK / NRK

Ifølge dramasjefen har flere andre land også meldt sin interesse.

– Vi håper at dette sier noe om kvaliteten på serien. Nå gleder vi oss til å få vise den til det norske publikummet i oktober, sier Køhn.

Internasjonal oppmerksomhet

Serien har premiere på NRK i midten av oktober, men har allerede fått internasjonal oppmerksomhet.

I starten av september kunne produsent Lasse Greve Alsos og resten av teamet bak serien glede seg over at de er nominert til den prestisjetunge kringkastingsprisen Prix Europa i klassen for beste TV-fiksjon.

– Dette er utrolig stas! sa Alsos til NRK da nominasjonen ble kjent.

Produsenten har tidligere sittet i Prix Europa-juryen, og sa til NRK at det både er gledelig og skummelt at juryen skal vurdere «Monster».

– Det er veldig faglige og kritiske diskusjoner før juryen kommer til en beslutning, så det er med litt skrekkblandet fryd. Det er en ære å bli nominert, samtidig vet jeg hvilke diskusjoner den skal gjennom.

«Monster» er et mysteriedrama som utspiller seg i en fiktiv småby i Nord-Norge. Åndelighet og brutalitet måler krefter i en verden der naturen er nådeløs. Kommer på NRK høsten 2017.

TRAILER: Se traileren for «Monster» her.

Mord i nord

Handlingen i «Monster» er lagt til en bygd i Nord-Norge, der et etterforskningen av et brutalt mord fører til avsløringen av en massegrav. Den lokale politibetjenten Hedda Hersoug, spilt av Ingvild Holthe Bygdnes, etterforsker saken sammen med spesialetterforsker Joel Dreyer, spilt av Jakob Oftebro.

Etter hvert begynner etterforskningen å spinne ut av kontroll, og etterforskerne benytter seg av tvilsomme metoder for å bli på saken og for å skjule egne hemmeligheter.

Ingvild Holthe Bygdnes i Monster

ETTERFORSKER: Ingvild Holthe Bygdnes spiller en av hovedrollene i «Monster».

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)