NRK Meny
Normal

NRK ble plaster på såret for George Michael

George Michael er misfornøyd med at så få TV-stasjoner brukte sangen han hadde gitt i gave til prins William og hans Kate. – Men de brukte den på TV i Norge, skriver George Michael på Twitter.

George Michael

Gresk-britiske George Michael er kjent for hitter som «Wake Me Up Before You Go-Go» og «Last Christmas».

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

George Michael bestemte seg for å gi brudeparet prins William og Kate Middleton en sang i bryllupsgave da de giftet seg fredag.

George Michael

George Michael har blitt 47 år, og er i det siste mest kjent for sine uheldige opptredner utenfor scenen, deriblant kjøring i ruspåvirket tilstand.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Låten «You and I» ble skrevet og utgitt av Stevie Wonder på midten av 1970-tallet, og George Michael valgte å spille den inn på nytt for å ære det unge, kongelige brudeparet i England.

Sangen fikk lunken mottakelse fra verdens TV-stasjoner fredag, noe popstjernen også har fått med seg.

– Jeg hadde håpet å få høre noen sekunder av sangen i løpet av BBCs enorme dekning, men slik ble det ikke. Angivelig brukte de den på TV i Norge, lol, skriver Michael på sin Twitterkonto.

– Fin stemning

Til tross for at Lydverkets anmelder mente Michaels versjon av «You and I» var for dårlig og at brudeparet burde få bedre og mer langvarige gaver, valgte NRK å sende sangen opp til flere ganger i løpet av fredagens maratonsending.

– Sangen skapte en stemning som vi syntes passet, sier sjef for NRK Dagsrevyen, Solveig Tvedt, til NRK.no.

Låten hører du her:

At sangen ble spilt andre steder enn i hjemlandet, ser ikke ut til å overraske George Michael.

– Vi får alltid mer støtte i utlandet. Det er synd, men etter nesten tretti år skal jeg være glad for at jeg i det hele tatt får støtte.

– Brudeparet likte den

Han hevder at brudeparet ble glad for gaven, og at målet hans dermed er nådd.

– Poenget var uansett at de to som skulle gifte seg virkelig likte den, og det gjorde de. Mange andre ser også ut til å like den, så da er oppdraget vel utført. Sangen klatrer på listene, og det hadde ikke vært mulig uten verdens beste fans, skriver George Michael på sin hjemmeside.

Prince William og Catherine

Prins William og hans Kate ble erklært rette ektefolk sist fredag.

Foto: DROESE/SIPA / Sipa

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix