Nå kommer den norske tv-kanalen for barn

NRK Super blir NRKs tv-tilbud til aldersgruppen 2-12 år og har premiere 1. desember.

Barnas superjul

Programlederne i Barnas superjul.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

På premieredagen 1. desember knytter det seg størst forventning til den nye julekalenderen "Barnas superjul". NRK har lange tradisjoner med å lage kvalitets-tv for barn. NRK stiller i særklasse i norsk fjernsynsammenheng på dette området. 

Barnas superjul, ny julekalender

Ny julekalender fra 1. desember!

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Nett, radio og tv

NRK Super er et helhetlig tilbud på radio, nett og tv. NRK Super radio og nett er godt i gang allerede og de minste er storfonøyde brukere av disse to tilbudene. Mange kjente programledere fra barne-tv blir med over i NRK Super, og det kommer noen nye til.

NRK Super vil servere underholdning, humor, alvor, dramatikk, show, forbrukerstoff, nyheter, musikk, spørreprogram og dokumentarstoff for barn mellom 2 og 12 år. På tv er sendetiden fra 0700-1900 på NRK3. Mange sendinger vil gå parallellt med NRK1, som feks Barnas superjul.

NRK Super, programledere

Bak: Radouane Kibbou Midten fra venstre: Kristoffer Sagmoe Aalberg, Karen frøsland nystøyl, Phung Hang, Kåre Magnus Bergh Foran fra venstre: Margrethe Røed, Ronak Sliva Ahmad

Foto: Ole Kaland / NRK

Enda mer barne-tv på norsk

- For oss er det viktig at det finnes et NRK alternativ for barna. Slik får de et tilbud som også har mange norske programmer - som et alternativ til tilbudene fra de internasjonale kommersielle kanalene, sier prosjektleder Trine Ruud.

 -Det at vi i stor grad har programledere til de minste barna (2-7) som snakker med og til barna er unikt og gjør oss annerledes. Det vil bli enda mer barne-tv på norsk, sier Trine Ruud.

Pernille og Mr. Nelson

Det blir gjensyn med Pernille og Mr. Nelson. Stemmen til dukken var det Ragne Tangen som hadde (i midten).

Foto: Laurvik, Henrik / SCANPIX

Pernille og Mr Nelson

NRK Super vil nok ikke bare glede de små. Førtisene vil få et gledelig gjensyn med "Pernille og Mr Nelson" som skremte vannet av noen og gledet enda flere. Gjensyn blir det også med "Portveien", "Teodor", "Brødrene Dal", "Fjortis" og mye, mye mer.

  Mer om NRK Super  

 

Kulturstrøm