NRK Meny
Normal

50 timers live jam fra Kongsberg Jazzfestival

Gla i jazz? Da får du dosen din her. NRK.no streamer en 50 timers maraton jam-session her fra klokken 12.00. Hvem som skal spille er høyst usikkert. Vel bekomme!

DIREKTE: Kongsberg jazzfestival 50 timers jam. Sitat festivalen: "I tillegg til den tradisjonelle jazz-jammen tilbyr festivalen i år en jam av episke proposjoner. Vi steller i stand et maraton av en jam-session, og inviterer alt som kan krype og gå av spillende og lyttende kreaturer til en intet mindre enn 50-timers lang sammenhengende musikkorgie i Naustet! Dette burde være mer enn nok for selv den mest spillesugne av de spillesugne til å lire av seg alle favoritt-licksa både 1, 2 og 100 ganger. Det er ingen rammer for hva som kan spilles: Standards, free-bag, dødsmetall og mongolsk strupesang."

50 TIMERS LIVE JAZZ: NRK streamer en maraton jazz-session fra Kongsberg Jazzfestival her.

Petter Wettre på Kongsberg Jazzfestival

KONGSBERGJAZZ: Petter Wettre.

Foto: unknown

Kongsberg Jazzfestival fyller 50 år. Det feirer de, blant annet, med en 50 timers live jazz jam-session fra et omreisende konsertnaust satt opp for anledningen. NRK streamer den direkte her.

– Hvem skal spille?

– Det er litt artig, for det kan jeg jo ikke svare på, sier prosjektleder Eirik Havnes som skal sørge for at maraton-jazzen holder tonen i 50 timer.

Kongsberg Jazzfestival har et klart mål om å bli den største festivalen i landet. Nå tar de også utradisjonelle metoder i bruk for at publikum virkelig skal få oppleve jazz. Lenge.

– Tradisjonelt foregår en jam slik at musikere utveksler kreative ideer med hverandre. Vi satser på at musikere som besøker og spiller på festivalen også vil stille opp her, sier han.

Hyrt inn proffe jam-verter

Havnes forteller at de har hyrt inn en rekke jam-verter, unge fremadstormende og profesjonelle musikere, som skal sikre at det jammes til en hver tid.

– Jam-vertene fungerer som et sikkerhetsnett. Når noen sliter med motivasjonen, for eksempel klokken 04.00 om natten, så skal de holde den oppe og sørge for at det jazzes på, sier Havnes.

Jazzfestivalen i gang

50-ÅRSFEIRING: I år feirer Kongsberg Jazzfestival 50 år.

Foto: Frank Barth-Nilsen / NRK

Utover dem har de ikke helt kontroll på hvem som skal spille.

– Vi satser på at både publikum på festivalen og ellers proffe musikere som spiller på andre scener kommer hit og holder nivået oppe. I Naustet er en bar med alkoholservering til lovlige tider, ellers serverer vi brus, vann og kaffe utover natta.

Og prosjektlederen er ikke redd for at ikke nok musikere vil stille opp.

– Hvis det er god stemning når de 50 timene er over så fortsetter vi.