NRK Meny
Normal

NRK legger om distriktssendingene

NRK går fra to distriktssendinger hver kveld til tre kortere oppdateringssendinger. Oppdateringene vil vare i fem minutter og komme foran Dagsrevyen, Dagsrevyen 21 og Kveldsnytt.

Østnytt: Programleder Marianne Duun Malmo

I løpet de neste månedene vil NRK legge om til tre kortere distriktssendinger hver kveld. Marianne Duun Malmo presenterer Østnytt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Dermed blir dagens to sendinger klokken 18.45 og 20.55 erstattet med tre kortere sendinger.

Grethe Gynnild-Johnsen

Distriktsredaktør Grethe Gynnild-Johnsen mener endringene vil styrke det nyhetstilbudet til publikum.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Vi mener det vil styrke regionalt nyhetstilbud til publikum at vi er til stede flere ganger i løpet av kvelden og foran nasjonale nyhetssendinger, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i en pressemelding.

Endringen i sendetidspunktene for de regionale nyhetene vil skje i løpet av noen måneder, og tidspunktet vil bli klart over sommeren.

Mer oppdatering

Ifølge distriktsredaktøren gjøres endringene fordi publikum har flyttet sine TV-vaner til senere på kvelden. Hun sier det derfor er viktig for NRK å være til stede med et regionalt tilbud når publikum ser på TV.

– Samtidig ønsker vi å styrke arbeidet med fordypende nyheter fra hele landet også på nasjonale plattformer, radio, TV, nett og mobil. Kort oppsummert skal vi lage mer oppdatering – og mer viktige og fordypende nyheter på alle plattformer, sier Gynnhild-Johnsen.

Vil at distriktene tar nasjonalt nyhetsansvar

Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord håper også at distriktskontorene kan ta nasjonalt nyhetsansvar.

Foto: Marte Garmann

Sammen med nyhetsdivisjonen har distriktskontorene utarbeidet en plan for hvordan de skal løfte nyheter fra hele landet.

– Vi håper også at våre distriktskontorer kan ta nasjonalt nyhetsansvar for viktige fagområder samtidig som vi kan bygge opp profilerte distriktsmedarbeidere, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord som hilser velkommen en styrking av det regionale tilbudet foran nasjonale nyhetssendinger.

Fra januar 2018 er det planer om at NRK skal lage Norge Direkte i beste sendetid i NRK1 fra mandag til torsdag.

– Totalt sett vil dette gi oss et betydelig bedre tilbud fra hele landet i NRK, sier Gynnild-Johnsen.

Kulturstrøm

  • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

    I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

    Guns N' Roses
  • Sony kjøper EMI

    Japanske Sony kjøper plateselskapet EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).