NRK Meny
Normal

NRK legger om distriktssendingene

NRK går fra to distriktssendinger hver kveld til tre kortere oppdateringssendinger. Oppdateringene vil vare i fem minutter og komme foran Dagsrevyen, Dagsrevyen 21 og Kveldsnytt.

Østnytt: Programleder Marianne Duun Malmo

I løpet de neste månedene vil NRK legge om til tre kortere distriktssendinger hver kveld. Marianne Duun Malmo presenterer Østnytt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Dermed blir dagens to sendinger klokken 18.45 og 20.55 erstattet med tre kortere sendinger.

Grethe Gynnild-Johnsen

Distriktsredaktør Grethe Gynnild-Johnsen mener endringene vil styrke det nyhetstilbudet til publikum.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Vi mener det vil styrke regionalt nyhetstilbud til publikum at vi er til stede flere ganger i løpet av kvelden og foran nasjonale nyhetssendinger, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i en pressemelding.

Endringen i sendetidspunktene for de regionale nyhetene vil skje i løpet av noen måneder, og tidspunktet vil bli klart over sommeren.

Mer oppdatering

Ifølge distriktsredaktøren gjøres endringene fordi publikum har flyttet sine TV-vaner til senere på kvelden. Hun sier det derfor er viktig for NRK å være til stede med et regionalt tilbud når publikum ser på TV.

– Samtidig ønsker vi å styrke arbeidet med fordypende nyheter fra hele landet også på nasjonale plattformer, radio, TV, nett og mobil. Kort oppsummert skal vi lage mer oppdatering – og mer viktige og fordypende nyheter på alle plattformer, sier Gynnhild-Johnsen.

Vil at distriktene tar nasjonalt nyhetsansvar

Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord håper også at distriktskontorene kan ta nasjonalt nyhetsansvar.

Foto: Marte Garmann

Sammen med nyhetsdivisjonen har distriktskontorene utarbeidet en plan for hvordan de skal løfte nyheter fra hele landet.

– Vi håper også at våre distriktskontorer kan ta nasjonalt nyhetsansvar for viktige fagområder samtidig som vi kan bygge opp profilerte distriktsmedarbeidere, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord som hilser velkommen en styrking av det regionale tilbudet foran nasjonale nyhetssendinger.

Fra januar 2018 er det planer om at NRK skal lage Norge Direkte i beste sendetid i NRK1 fra mandag til torsdag.

– Totalt sett vil dette gi oss et betydelig bedre tilbud fra hele landet i NRK, sier Gynnild-Johnsen.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix