Hopp til innhold

NRK legger om distriktssendingene

NRK går fra to distriktssendinger hver kveld til tre kortere oppdateringssendinger. Oppdateringene vil vare i fem minutter og komme foran Dagsrevyen, Dagsrevyen 21 og Kveldsnytt.

Østnytt: Programleder Marianne Duun Malmo

I løpet de neste månedene vil NRK legge om til tre kortere distriktssendinger hver kveld. Marianne Duun Malmo presenterer Østnytt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Dermed blir dagens to sendinger klokken 18.45 og 20.55 erstattet med tre kortere sendinger.

Grethe Gynnild-Johnsen

Distriktsredaktør Grethe Gynnild-Johnsen mener endringene vil styrke det nyhetstilbudet til publikum.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Vi mener det vil styrke regionalt nyhetstilbud til publikum at vi er til stede flere ganger i løpet av kvelden og foran nasjonale nyhetssendinger, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i en pressemelding.

Endringen i sendetidspunktene for de regionale nyhetene vil skje i løpet av noen måneder, og tidspunktet vil bli klart over sommeren.

Mer oppdatering

Ifølge distriktsredaktøren gjøres endringene fordi publikum har flyttet sine TV-vaner til senere på kvelden. Hun sier det derfor er viktig for NRK å være til stede med et regionalt tilbud når publikum ser på TV.

– Samtidig ønsker vi å styrke arbeidet med fordypende nyheter fra hele landet også på nasjonale plattformer, radio, TV, nett og mobil. Kort oppsummert skal vi lage mer oppdatering – og mer viktige og fordypende nyheter på alle plattformer, sier Gynnhild-Johnsen.

Vil at distriktene tar nasjonalt nyhetsansvar

Alexandra Beverfjord

Nyhetsdirektør i NRK Alexandra Beverfjord håper også at distriktskontorene kan ta nasjonalt nyhetsansvar.

Foto: Marte Garmann

Sammen med nyhetsdivisjonen har distriktskontorene utarbeidet en plan for hvordan de skal løfte nyheter fra hele landet.

– Vi håper også at våre distriktskontorer kan ta nasjonalt nyhetsansvar for viktige fagområder samtidig som vi kan bygge opp profilerte distriktsmedarbeidere, sier nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord som hilser velkommen en styrking av det regionale tilbudet foran nasjonale nyhetssendinger.

Fra januar 2018 er det planer om at NRK skal lage Norge Direkte i beste sendetid i NRK1 fra mandag til torsdag.

– Totalt sett vil dette gi oss et betydelig bedre tilbud fra hele landet i NRK, sier Gynnild-Johnsen.

Kulturstrøm

 • KORK-dirigent Petr Popelka til Wiener Symphoniker

  KORKs avtroppende sjefdirigent Petr Popelka er utnevnt til ny sjefdirigent i Wiener Symphoniker, et av verdens absolutte topporkestre.

  Popelka har en raskt stigende karriere, men KORK var hans første orkester som sjefdirigent. - Vi er stolte av å ha vært Popelkas første orkester. Denne overgangen er som Glimt-trener Knutsen skulle gått rett til Ajax, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø.

  Popelka avslutter samarbeidet med KORK med turné til Tsjekkia i juni.

  Petr Popelka
  Foto: NRK