NRK-korrespondentene

Korrespondentene er utenriksreporterne som bringer verden hjem til oss lyttere, seere og lesere, og gjennom drøye 40 år har NRKs publikum blitt kjent med over 70 korrespondenter.

NRKs utenrikskorrespondenter
Foto: NRK

Hør Kurer 119: Korrespondentene del 1

Hør Kurer 120: Korrespondentene del 2

De neste to Kurer-programmene handler om hvorfor og hvordan statskanalen har bygget opp - og bygget ned - sitt korrespondentnett.
I Kurer nr 119, som er første program om NRK-korrespondentene, får vi vite hvordan det hele starta og hvordan NRK bygde opp nettet sitt de første årene.

I Kurer nr 120, som er den andre episoden i serien, forteller vi om nedbygginga av korrespondentnettet. På midten av 90-tallet starta kuttene, og fra å ha 13 korrespondenter har nå NRK sju, samt en fast stringer i London. Les om dagens korrespondentnett her: NRK ute i verden

Kurers ekspert på korrespondentene er Maria Nakken. Hun er NRK-journalist i Østlandssendingen, men skrev i fjor masteroppgave i medievitenskap som hun kalte "Å bringe verden hjem - en studie av NRKs korrespondentnett fra 1964 til 2004".

De to erfarne utenriksstemmene Annette Groth og Odd Karsten Tveit gir oss et innblikk i livet som korrespondent, og forteller om hva som har endra seg siden de var korrespondent for første gang.

I program nummer to i denne serien avslutter vi med en smakebit fra et korrespondentbrev av Tomm Kristiansen. På bransjetreffet Radiodager i 2006 vant den tidligere Afrika-korrespondenten prisen for Årets feature- og temaprogram. Brevet han fikk pris for heter ”Historien om gribben og jenta”.
Her kan du høre hele korrespondentbrevet: Kristiansens korrespondentbrev

Programmene inneholder også mange lydklipp fra NRKs rikholdige radio- og fjernsynsarkiv.

Programleder er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • «Pigan Lina» fra Emil-filmer er død

    Den svenske skuespilleren Maud Hansson Fissoun er død, 82 år gammel. Hun er mest kjent for rollen som tjenestejenta Lina i filmene om Emil i Lønneberget. I 1957 ble hun oppdaget av Ingmar Bergman, og spilte i «Det syvende segl» og «Jordbærstedet».

    Maud Hansson Fissoun
    Foto: NRK TV
  • Ingrid Aunes minnepris 2020

    Forsker Kjølv Egeland og journalist Maren Sæbø er tildelt Ingrid Aunes minnepris. Prisen består av et diplom og 20.000 til hver av prisvinnerne. Tildelingen skjedde på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo i kveld og ble lagt til Aunes bursdag, 19. oktober. Det er første gang prisen deles ut.