NRK Klassisk vil ha dine ønsker til Ønskekonserten

Har du en klassisk favoritt som betyr noe helt spesielt for deg? KORK vil svært gjerne spille den.

NRK Klassisk Ønskekonsert 2019

Do-Re-Mi fra Sound of Music var en av ønskene til NRK Klassisk Ønskekonserten 2019.

Foto: Javier Auris / NRK

NRK Klassisk og Kringkastingsorkestret (KORK) inviterer også i år til utekonsert.

NRK Klassisk Ønskekonsert arrangeres onsdag 10. juni.

Men – aller først må vi høre fra dere – vi trenger dine ønsker!

Du bestemmer

Repertoaret blir publikums egne favoritter, og vi trenger å vite hvorfor denne musikken betyr noe spesielt for deg. Begrunnelsen er viktig – vi skal fortelle historier om hva musikk kan bety for folk.

Meld inn ditt ønske på e-post onskekonsert@nrk.no innen onsdag 1. april, eller send inn video her.

Clare Farr

– Vi ønsker å vite hva slags musikk som betyr noe for deg, sier Clare Farr.

Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

Clare Farr spiller trombone i KORK. Hun tror at det å få sin favorittmusikk presentert av levende musikere gir et helt annet lag av følelser.

– Det blir også noe helt annet for oss å spille musikken når vi vet at det ligger en sterk historie bak, sier Farr.

NRK Klassisk Ønskekonsert 2019

Ønskekonserten 2019

Foto: Javier Auris / NRK

Alt er mulig

Du kan ønske deg alt fra det store klassiske repertoaret – gjennom alle tider, både orkester, kammer- og solostykker. NRK Klassisk kan varte opp med det beste fra Bach til Grieg og fra Mozart til Andrew Lloyd Webber. Musikalnummer, filmmusikk, opera.....gammelt og nytt – ønsk i vei!

Dette skal bli en fin sommerkonsert – publikums egne valg i publikums egen konsert!

Kringkastingsorkesterets ønskekonsert

Kringkastingsorkesterets ønskekonsert

Kulturstrøm

 • Norsk barnebok vant tysk pris

  Marianne Kaurins bok om hvor problematisk det kan være å ikke ha noen sommerferie å fortelle om har vunnet Deutscher Jugendliteraturpreis.

  Da romanen «Syden» ble lansert i Tyskland i fjor sommer, trakk flere anmeldere den fram som spesielt aktuell i den krisen vi står i.

  Andre anmeldere trakk fram at Kaurin skriver lett tilgjengelig om den vanskelige barnefattigdommen. Kaurin vant prisen sammen med oversetteren Franziska Hüther.

  – At en norsk barnebok vinner en av verdens mest prestisjefulle litteraturpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis, er rett og slett stort, sier Evy Tillman, litterær agent i Oslo Literary Agency, via en pressemelding.

  Deutscher Jugendliteraturpreis ble delt ut for første gang i 1956. De nominerte bøkene får ekstra oppmerksomhet i det store tyske bokmarkedet fram til prisen deles ut under Bokmessen i Frankfurt i oktober (NTB).

  Marianne Kaurin
  Foto: Aschehoug forlag
 • Klar for nye 50 år

  Rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda gler seg over det nye Sivert Aarflot-huset. I dag er det offisiell opning av det nye mediebygget. – Det skal tene medieutdanninga i nye 50 år, og høgskulen er klar same korleis medieutviklinga blir, seier Roppen

  Johann Roppen, rektor Høgskulen i Volda
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Eneste Caravaggio-veggmaleri selges

  I januar skal den unike Villa Aurora, med det eneste veggmaleriet som finnes av Caravaggio, auksjoneres ut, med et åpningsbud på 500 millioner euro, melder The Guardian. Veggmaleriet finnes i et hus sentralt i Roma, der taket i et av rommene er malt av den italienske 1500-tallskunstneren.

  Maleriet er 2,75 meter bredt, forestiller Jupiter, Neptun og Pluto og ble bestilt av kardinalen Francesco Maria Del Monte på 1500-tallet.

  Den italienske staten har forkjøpsrett dersom de kan akseptere salgssummen.

  Bygningen, Villa Aurora, rommer også andre antikviteter og fresker, blant annet av Guercino. Salget skjer etter en lang arvetvist som kom i kjølvannet av at husets eier, prins Nicolò Boncompagni Ludovisi, døde i 2018 (NTB).