NRK Jazz hele døgnet

21. mai er jubeldagen for jazznorge. Da starter NRK Jazz 24-timers sending på DAB-radio. Endelig! Så nå er det bare en ting å gjøre...

DAB-radio
Foto: presse

Det var kulturminister Trond Giske som brakte gladnyheten på åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen. Opprinnelig oppstart skulle vært 1. april, noe som viste seg å bli aprilsnarr. Kulturdepartementet drøyet nemlig med å gi NRK klarsignalet, og frustrasjonen ble stor hos jazzlyttere med nyanskaffede DAB-radioer landet rundt.

Skaff deg DAB!

Daglig har NRK Jazz-redaksjonen måttet svare på spørsmål om hvor det ble av kanalen, og bedt lytterne smøre seg med tålmodighet. Nå er beskjeden en annen: Anskaff DAB-radio jo før jo heller - og i hvert fall innen onsdag 21. mai. Da åpner Nattjazz i Bergen - og NRK Jazz på DAB. Det er nå mange typer DAB-mottakere på markedet, fra små lommeradioer med mange funksjoner til lekre designmodeller. Og prisene går en vei: nedover.

Flere muligheter

Hittil har man kunnet høre NRK Jazz på DAB om natten mellom midnatt og klokka 06.00. Resten av døgnet har man måttet benytte nettkanalen nrk.no/jazz eller digitalt bakkenett. Dette tilbudet fortsetter selvsagt, og NRK Jazz har lyttere over hele verden. Men nå blir det altså et enklere jazzliv i Norges hytter og hus - med DAB-radio...

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK