NRK Jazz hele døgnet

21. mai er jubeldagen for jazznorge. Da starter NRK Jazz 24-timers sending på DAB-radio. Endelig! Så nå er det bare en ting å gjøre...

DAB-radio
Foto: presse

Det var kulturminister Trond Giske som brakte gladnyheten på åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen. Opprinnelig oppstart skulle vært 1. april, noe som viste seg å bli aprilsnarr. Kulturdepartementet drøyet nemlig med å gi NRK klarsignalet, og frustrasjonen ble stor hos jazzlyttere med nyanskaffede DAB-radioer landet rundt.

Skaff deg DAB!

Daglig har NRK Jazz-redaksjonen måttet svare på spørsmål om hvor det ble av kanalen, og bedt lytterne smøre seg med tålmodighet. Nå er beskjeden en annen: Anskaff DAB-radio jo før jo heller - og i hvert fall innen onsdag 21. mai. Da åpner Nattjazz i Bergen - og NRK Jazz på DAB. Det er nå mange typer DAB-mottakere på markedet, fra små lommeradioer med mange funksjoner til lekre designmodeller. Og prisene går en vei: nedover.

Flere muligheter

Hittil har man kunnet høre NRK Jazz på DAB om natten mellom midnatt og klokka 06.00. Resten av døgnet har man måttet benytte nettkanalen nrk.no/jazz eller digitalt bakkenett. Dette tilbudet fortsetter selvsagt, og NRK Jazz har lyttere over hele verden. Men nå blir det altså et enklere jazzliv i Norges hytter og hus - med DAB-radio...

Kulturstrøm

  • Ber kulturministeren om svar

    Nationaltheatret ber kulturminister Abid Raja om svar på hvor de skal være mens teateret rehabiliteres. I et åpent brev i Aftenposten spør 250 ansatte om hvor de skal spille teater de fem til seks årene rehabiliteringsarbeidet er planlagt å ta.