NRK Jazz hele døgnet

21. mai er jubeldagen for jazznorge. Da starter NRK Jazz 24-timers sending på DAB-radio. Endelig! Så nå er det bare en ting å gjøre...

DAB-radio
Foto: presse

Det var kulturminister Trond Giske som brakte gladnyheten på åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen. Opprinnelig oppstart skulle vært 1. april, noe som viste seg å bli aprilsnarr. Kulturdepartementet drøyet nemlig med å gi NRK klarsignalet, og frustrasjonen ble stor hos jazzlyttere med nyanskaffede DAB-radioer landet rundt.

Skaff deg DAB!

Daglig har NRK Jazz-redaksjonen måttet svare på spørsmål om hvor det ble av kanalen, og bedt lytterne smøre seg med tålmodighet. Nå er beskjeden en annen: Anskaff DAB-radio jo før jo heller - og i hvert fall innen onsdag 21. mai. Da åpner Nattjazz i Bergen - og NRK Jazz på DAB. Det er nå mange typer DAB-mottakere på markedet, fra små lommeradioer med mange funksjoner til lekre designmodeller. Og prisene går en vei: nedover.

Flere muligheter

Hittil har man kunnet høre NRK Jazz på DAB om natten mellom midnatt og klokka 06.00. Resten av døgnet har man måttet benytte nettkanalen nrk.no/jazz eller digitalt bakkenett. Dette tilbudet fortsetter selvsagt, og NRK Jazz har lyttere over hele verden. Men nå blir det altså et enklere jazzliv i Norges hytter og hus - med DAB-radio...

Kulturstrøm

 • Språkrådet frykter dårlig norsk

  Språkrådet er bekymra for en svekket sidemålsopplæring i den nye læreplanen. De mener det vil få alvorlige konsekvenser for elevenes språkkompetanse dersom de ikke lærer mer nynorsk, og frykter at det blant annet vil gjøre dem dårligere i norsk.

 • Heddaprisen til Helga Guren

  Helga Guren fra Rygge vant Heddaprisen for beste kvinnelige hovedrolle prestasjon i Østfold kulturutvikling sin oppsetning av «Dritt // La merda».
  Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst

  Et dukkehjem på Rogaland Teater
  Foto: Stig Håvard Dirdal
 • Drakt satte auskjonsrekord

  En drakt som tilhørte baseballegenden Babe Ruth er solgt for 5,64 millioner dollar, som er over 49 millioner kroner, ny rekord for samlerobjekter fra sport. Auksjonen på Yankee Stadium lørdag ble historisk, melder CBS New York. Ruth trakk seg fra profesjonell baseball i 1937 og døde i 1948 (NTB).