NRK Meny
Normal

NRK samler 87 prosent av befolkningen hver dag

En ny undersøkelse fra TNS Gallup viser at NRK er det mediehuset som når ut til størst del av befolkningen daglig.

NRK på Marienlyst

NRK når ut til flest i alle aldersgruppene i undersøkelsen. Størst er de blant de over 60.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

På plassene bak følger TV2, som samler 60 prosent av befolkningen, og VG som samler 54 prosent av befolkningen.

Mediedirektør i NRK, Øyvind Lund, er fornøyd med tallene, men mener det viktigste er at publikum er fornøyd med tilbudet.

– Det er ikke nødvendigvis viktig for oss å være størst i Norge. Det viktigste er å nå bredt ut og å ha et tilbud som publikum syns er attraktivt.

Tallene er fra april til juni i år, og deltakerne har blitt spurt om hvor ofte de bruker forskjellige norske mediehus daglig. Over 10.000 personer har blitt intervjuet på telefon.

Liten nedgang for alle

Alle de største mediebedriftene i undersøkelsen har opplevd en liten nedgang sammenlignet med samme periode i fjor. Størst er fallet for Aftenposten, som når ut til 27 prosent av de spurte sammenlignet med 30 prosent i fjor.

Øyvind Lund

Øyvind Lund, mediedirektør i NRK, er fornøyd med tallene, men mener NRK har forbedringspotensial på alle plattformer.

Foto: NRK

NRK har også bredest dekning i alle aldersgruppene i undersøkelsen. 97 prosent av de over 60 opplyser at de bruker NRK daglig. I den yngste aldersgruppen, 12 til 19 år, opplyser 73 prosent av de spurte at de bruker NRK daglig.

VG størst på nett

VG Nett er den best besøkte nyhetsnettsiden blant dem som deltar i undersøkelsen. 45 prosent oppgir at de besøker vg.no daglig, mens 44 prosent besøker NRK.no.

– På nettet er det veldig hard kamp om brukerne. Ikke bare fra norske nyhetssider, men også fra sosiale medier og lignende. Innholdsbildet på nett er enormt, sier Øyvind Lund.

Selv om han er fornøyd med tallene fra undersøkelsen, mener han at NRK har forbedringspotensial.

– Vi har forbedringspotensial på alle plattformer. Men vi er fornøyd med at vi når bredt ut til alle aldersgruppene.

Kulturstrøm

 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • God ny sesong av Netflix-serie

  «Orange Is the New Black» er fremdeles tipp topp TV-selskap når den vender tilbake for sin sjette sesong, men denne gangen sitter ikke den overhengende spenningshistorien like godt, mener P3s anmelder. Han gir terningkast fire.

  Orange is the new black
  Foto: Netflix