NRK satser mer i verden: Gjenåpner Berlin-kontor

NRK oppretter to nye korrespondentstillinger fra 2015 i Berlin og Vest-Asia. – Det er viktigere enn noen gang tidligere å ha tilstedeværelse i verden, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk.

Sigurd falkenberg Mikkelsen

FÅR FLERE KOLLEGAER I VERDEN: Sigurd Falkenberg Mikkelsen (midten) er stasjonert i Kairo og dekker Midtøsten for NRK. Her fra et oppdrag i Afghanistan i 2010.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Fra før har NRK korrespondenter i Washington (2), Moskva, London, Brüssel, Beijing, Kairo og Nairobi.

De nye kontorene åpner etter planen etter nyttår i januar 2015.

– Vi har jobbet med disse planene en stund. I en tid hvor mange medier dessverre må redusere sin tilstedeværelse i andre land, er det kanskje viktigere enn noen gang at en allmennkringkaster som NRK sørger for at vi har flere journalister til stede for å formidle nyheter og inntrykk utenfra, sier nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK.

Den ene av de to nye korrespondentene får ansvaret for dekningen av Vest-Asia, den andre korrespondenten blir stasjonert i Berlin.

Det er foreløpig ikke klart hvor i Vest-Asia NRKs kontor skal ligge.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP