NRK Meny
Normal

Jo Fle Re, jo bedre

Jathushiga Bridget Rajah er en av de heldige og godt kvalifiserte søkerne som får delta i NRK FleRe – NRKs flerkulturelle rekrutteringsprosjekt. Hun og fem andre er nå valgt ut til å få opplæring og praksis i NRK Østlandssendingen våren 2008.  

Jathushiga

De fem stipendiatene som begynner i Østlandssendingen / NRK over nyttår er Jathushiga Bridget Rajah, Mina Ghabel, Azka Baig, Nedim Dizdarevic og Dang Trinh Nguyen. Stipendiatene får journalistopplæring og praksis i NRK i et halvt år.

Les mer om de fem utvalgte

 

Mindre heilnorsk og hvitt

 I NRK har det lenge vært snakk om å synliggjøre et flerkulturelt Norge i programmenes sine, og sette i gang et prosjekt for aktivt å rekruttere og profilere journalister med flerkulturell bakgrunn.

I tillegg til målene om økt mangfold sier NRK at bedriften ønsker å bidra til økt rekruttering av dyktige journalister til hele NRKs program-virksomhet.

Nå håper NRK at bedriften endelig er på vei til å nå disse målene.

 

Vanskelig valg

 NRK FleRe mottok nesten 170 søknader til prosjektet og det var svært mange sterke søkere.

- Å velge bare fem av dem har ikke vært enkelt, forteller prosjektleder Marianne Mikkelsen.

- Men vi håper at en del av dem som fikk avslag nå søker igjen neste gang.

For håpet er nemlig ikke ute for de som fremdeles ønsker seg et opphold i NRK. Det er planlagt opptak av to kull til – ett høsten 2008 og ett våren 2009.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.