Hopp til innhold

Jo Fle Re, jo bedre

Jathushiga Bridget Rajah er en av de heldige og godt kvalifiserte søkerne som får delta i NRK FleRe – NRKs flerkulturelle rekrutteringsprosjekt. Hun og fem andre er nå valgt ut til å få opplæring og praksis i NRK Østlandssendingen våren 2008.  

Jathushiga

De fem stipendiatene som begynner i Østlandssendingen / NRK over nyttår er Jathushiga Bridget Rajah, Mina Ghabel, Azka Baig, Nedim Dizdarevic og Dang Trinh Nguyen. Stipendiatene får journalistopplæring og praksis i NRK i et halvt år.

Les mer om de fem utvalgte

 

Mindre heilnorsk og hvitt

 I NRK har det lenge vært snakk om å synliggjøre et flerkulturelt Norge i programmenes sine, og sette i gang et prosjekt for aktivt å rekruttere og profilere journalister med flerkulturell bakgrunn.

I tillegg til målene om økt mangfold sier NRK at bedriften ønsker å bidra til økt rekruttering av dyktige journalister til hele NRKs program-virksomhet.

Nå håper NRK at bedriften endelig er på vei til å nå disse målene.

 

Vanskelig valg

 NRK FleRe mottok nesten 170 søknader til prosjektet og det var svært mange sterke søkere.

- Å velge bare fem av dem har ikke vært enkelt, forteller prosjektleder Marianne Mikkelsen.

- Men vi håper at en del av dem som fikk avslag nå søker igjen neste gang.

For håpet er nemlig ikke ute for de som fremdeles ønsker seg et opphold i NRK. Det er planlagt opptak av to kull til – ett høsten 2008 og ett våren 2009.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober