Hopp til innhold

NRK ba Tooji velge

– Tooji valgte musikken fremfor MGP, sier underholdningsredaktør i NRK Charlo Halvorsen. Han avviser at NRK har gitt artisten sparken, men sier han måtte velge mellom sexscenene i en video og jobben som programleder for et barneprogram.

Intervjuet i Dagsrevyen

På direkten i Dagsrevyen sa Tooji at han syns det var kjipt at han ikke fikk programlederoppdraget.

Tidligere i dag lanserte Tooji Keshtkar, som blant annet har representert Norge i Melodi Grand Prix og vært programleder for MGPjr i NRK, en ny musikkvideo. Den inneholdt intime og avkledde scener foran alteret i Frogner kirke i Oslo.

Artisten mener videoen er årsaken til at han er tatt av jobben som programleder for årets Melodi Grand Prix junior.

– Videoen inneholdt scener som ikke er forenlig med å være programleder i et barneprogram, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK.

Han sier det er flere måneder siden NRK fikk se manuset til videoen.

– Der var det eksplisitt seksuelt innhold og vi fikk vite at videoen skulle lanseres samme uke som finaledeltakerne i MGP junior skulle gjøres kjent.

Ifølge Halvorsen fikk Tooji da valget mellom programlederjobben eller videoen.

Det er ikke klart hvem som skal være programledere i årets junior-show. Redaksjonen er godt i gang med å finne programlederne og de skal presenteres til høsten.

Kraftige reaksjoner i Kirken

Kirken har bedt Tooji om å fjerne scenen fra videoen, mens artisten sier til NRK at han ikke har brutt noen avtale.

– Vi har vært åpne i dialogen med kirken om uttrykket vårt og budskapet vi vil formidle. Innspillingene av alle scenene har vært åpne for tilsyn, og det hele har blitt gjort i et kirkerom med overvåkningskameraer, skriver artisten til NRK.

Han mener dette er et kunstnerisk uttrykk som er nødvendig for å påpeke problematikken med diskriminering på grunn av legning.

Oslo Bispedømmeråd er også sterkt kritisk til det som har foregått i kirken.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober