NRK Meny
Normal

NRK ba Tooji velge

– Tooji valgte musikken fremfor MGP, sier underholdningsredaktør i NRK Charlo Halvorsen. Han avviser at NRK har gitt artisten sparken, men sier han måtte velge mellom sexscenene i en video og jobben som programleder for et barneprogram.

Intervjuet i Dagsrevyen

På direkten i Dagsrevyen sa Tooji at han syns det var kjipt at han ikke fikk programlederoppdraget.

Tidligere i dag lanserte Tooji Keshtkar, som blant annet har representert Norge i Melodi Grand Prix og vært programleder for MGPjr i NRK, en ny musikkvideo. Den inneholdt intime og avkledde scener foran alteret i Frogner kirke i Oslo.

Artisten mener videoen er årsaken til at han er tatt av jobben som programleder for årets Melodi Grand Prix junior.

– Videoen inneholdt scener som ikke er forenlig med å være programleder i et barneprogram, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK.

Han sier det er flere måneder siden NRK fikk se manuset til videoen.

– Der var det eksplisitt seksuelt innhold og vi fikk vite at videoen skulle lanseres samme uke som finaledeltakerne i MGP junior skulle gjøres kjent.

Ifølge Halvorsen fikk Tooji da valget mellom programlederjobben eller videoen.

Det er ikke klart hvem som skal være programledere i årets junior-show. Redaksjonen er godt i gang med å finne programlederne og de skal presenteres til høsten.

Kraftige reaksjoner i Kirken

Kirken har bedt Tooji om å fjerne scenen fra videoen, mens artisten sier til NRK at han ikke har brutt noen avtale.

– Vi har vært åpne i dialogen med kirken om uttrykket vårt og budskapet vi vil formidle. Innspillingene av alle scenene har vært åpne for tilsyn, og det hele har blitt gjort i et kirkerom med overvåkningskameraer, skriver artisten til NRK.

Han mener dette er et kunstnerisk uttrykk som er nødvendig for å påpeke problematikken med diskriminering på grunn av legning.

Oslo Bispedømmeråd er også sterkt kritisk til det som har foregått i kirken.

Flere kulturnyheter