Hopp til innhold

NRK ba Tooji velge

– Tooji valgte musikken fremfor MGP, sier underholdningsredaktør i NRK Charlo Halvorsen. Han avviser at NRK har gitt artisten sparken, men sier han måtte velge mellom sexscenene i en video og jobben som programleder for et barneprogram.

Intervjuet i Dagsrevyen

På direkten i Dagsrevyen sa Tooji at han syns det var kjipt at han ikke fikk programlederoppdraget.

Tidligere i dag lanserte Tooji Keshtkar, som blant annet har representert Norge i Melodi Grand Prix og vært programleder for MGPjr i NRK, en ny musikkvideo. Den inneholdt intime og avkledde scener foran alteret i Frogner kirke i Oslo.

Artisten mener videoen er årsaken til at han er tatt av jobben som programleder for årets Melodi Grand Prix junior.

– Videoen inneholdt scener som ikke er forenlig med å være programleder i et barneprogram, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK.

Han sier det er flere måneder siden NRK fikk se manuset til videoen.

– Der var det eksplisitt seksuelt innhold og vi fikk vite at videoen skulle lanseres samme uke som finaledeltakerne i MGP junior skulle gjøres kjent.

Ifølge Halvorsen fikk Tooji da valget mellom programlederjobben eller videoen.

Det er ikke klart hvem som skal være programledere i årets junior-show. Redaksjonen er godt i gang med å finne programlederne og de skal presenteres til høsten.

Kraftige reaksjoner i Kirken

Kirken har bedt Tooji om å fjerne scenen fra videoen, mens artisten sier til NRK at han ikke har brutt noen avtale.

– Vi har vært åpne i dialogen med kirken om uttrykket vårt og budskapet vi vil formidle. Innspillingene av alle scenene har vært åpne for tilsyn, og det hele har blitt gjort i et kirkerom med overvåkningskameraer, skriver artisten til NRK.

Han mener dette er et kunstnerisk uttrykk som er nødvendig for å påpeke problematikken med diskriminering på grunn av legning.

Oslo Bispedømmeråd er også sterkt kritisk til det som har foregått i kirken.

Kulturstrøm

 • Roger Waters avlyser konserter i Polen

  Artisten Roger Waters har avlyst to konserter i Polen etter kritikk over hans holdninger til Russlands krig mot Ukraina, meldte polske medier lørdag.

  Waters skulle etter planen ha to konserter ved Tauron Arena i Krakow i april neste når.

  Byrådet i Krakow skulle i kommende uke stemme over om de ønsket Water til byen eller ei.

  Tidligere denne måneden skrev Waters et åpent brev til førstedamen i Ukraina, Olena Zelenska. Der han mener «ekstreme nasjonalister» i Ukraina har ført landet ut i krig. I tillegg har han kritisert vesten for å støtte Ukraina med våpen. Waters har også kritisert Nato som for å ha provosert Russland, skriver nyhetsbyrået AP.

  Roger Waters skal ha to konserter i Norge i april neste år.

  Roger Waters i Chicago 26. juli 2022
  Foto: Rob Grabowski / AP
 • Sir Elton John fikk medalje av president Biden

  Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag.

  – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John.

  Han fikk prisen etter en opptreden i Rosehagen i Det hvite hus fredag.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen «A Night When Hope and History Rhyme».

  Medaljen ble gitt som et symbol på å hedre arbeidet til Sir Elton John «for å ha beveget sjeler med sin mektige stemme og musikk. Et ikon og talsmann med mot», var noe av det som kom frem i begrunnelsen, skriver CNN.

  President Joe Biden og førstedame Jill Biden var vertskap for arrangementet med tittelen "A Night When Hope and History Rhyme", for å "feire musikkens samlende og helbredende kraft, feire livet og arbeidet til Sir Elton John og hedre de daglige historieskaperne. 22 september 2022
  Foto: ALEX WONG / AFP
 • Skuespiller Louise Fletcher er død

  Skuespiller Louise Fletcher døde fredag i sitt hjem i Frankrike. Hun ble 88 år gammel. Fletcher vant Oscar for rollen som sadistisk sykepleier i filmen «Gjøkeredet» i 1976, skriver Variety.