NRK Meny
Normal

Notodden-plate nominert til BMA

Lite plateselskap på Notodden nominert til prestisjetung bluespris.

Trond Ytterbø og Jeremy Spencer (t.h)
Foto: Johannessen, Gitte / SCANPIX

Det er The Blues Foundation i Memphis, Tennessee som akkurat har offentliggjort hvilke plater som er nominert som de beste bluesutgivelsene i 2006.

Comeback Album of the Year

- Det er med glede vi registrerer at vår utgivelse Jermy Spencer – ”Precious Little” er blitt nominert til Blues Music Awards i klassen ”Comeback Album of the Year”, sier det lille plateselskapet Bluestown Records i en pressemelding.

Den tidligere Fleetwood Mac-stjernen Jeremy Spencer spilte inn platen i det velrenommerte Juke Joint Studio på Notodden. Den ble gitt ut 20. januar i år, som Jeremy Spencers første virkelige bluesalbum på 30 år.

Plateselskapet lisensierte plata til amerikanske Blind Pig Records for distribusjon i USA, Canada, Japan og i Europa.

- En heder til Ytterbø

- Dette er også en heder til Notodden-musikeren Trond Ytterbø og hans fantastiske band. De har vært musikere på Precious Little, og Jeremy Spencer sier nå at han ikke reiser noe sted uten de han nå kaller ”the Viking Gang”, heter det videre i pressemeldingen.

Spencer reiser sammen med Ytterbø og bandet på turne til India til våren, og det er forhandlinger i gang om opptreden på verdens største blues festival - Chicago Blues Festival i 2007.

I 2005 var Jeremy Spencer på Notodden Blues Festival  i 2005 og i Trondheim i 2006.

Vinnerne av årets Blues Music Awards vil bli annonsert under en gallatilstelning i Cook Convention Center 10. mai i Memphis, Tennessee.

De nominerte i klassen Comeback Album of the Year er:

  • Andy Fairweather Low – “Sweet Soulful Music”
  • Chicago Bob Nelson – “Flyin' Too High”
  • Dion – “Bronx in Blue”
  • Jeremy Spencer – “Precious Little”
  • Jerry Lee Lewis – “Last Man Standing”