Norske PELbO på delt førsteplass

Den norske trioen PELbO var ikke alene om å imponere juryen i den nordiske talentkonkurransen Young Nordic Jazz Comets.

Vinnerne av Young Nordic Jazz Comets 2009

Vinnerne av Young Nordic Jazz Comets 2009

Foto: Jan Granlie/Jazznytt

Så vanskelig var avgjørelsen at juryen valgte å dele førsteplassen mellom norsk PELbO og islandske The Ingimar Andersen Quartet. De to bandene skal dele premien til verdi av 15 000 Euro, som blant annet innebærer en nordisk turné under Vinterjazz i 2010. Den japanske pianisten Naoko Sakate, som er bosatt i Sverige og spilte med sin svenske trio, mottok solistprisen.

Høyt nivå

Naoko Sakata vant solistprisen

Naoko Sakata vant solistprisen

Foto: Jan Granlie/Jazznytt

Det var seks nordiske band som konkurrerte om førsteprisen i årets Young Nordic Jazz Comets. Nivået var høyt og bandene spilte innenfor vidt forskjellige stilretninger. Dette bidro til at juryens avgjørelse ble svært vanskelig, og for første gang i YNJCs historie valgte juryen å dele førsteprisen. Det var likevel sju svært fornøyde musikere som stod igjen som vinnere av Young Nordic Jazz Comets 2009. Premien som har en verdi på 15 000 Euro, skal brukes blant annet til turné. I januar og februar 2010 vil de to bandene spille under Vinterjazz som arrangeres i flere nordiske land i tillegg til Norge.

Internasjonal jury

I tillegg til norske PELbO og islandske The Ingimar Andersen Quartet deltok Surf In Stereo (DK), Naoko Sakata Trio (SE), Quartester (FIN), og Southbeck 4 (Åland) i Young Nordic Jazz Comets 2009. Juryen bestod av pianist Julia Hülsmann fra Tyskland, trompetist Gerard Presencer og trommeslager Martin France fra England.

NORSK JAZZFORUM/NRK

Kulturstrøm