NRK Meny
Normal

Norske konsertarrangører i sjokk etter terrorangrep

– Det var en spesiell stemning, sier daglig leder ved Rockefeller om helgens konserter i Oslo, men oppfordrer folk til å gå på konserter som vanlig.

Stormet konserten til Eagles of Death Metal

TERROR: Rockebandet Eagles of Death Metal stod på scenen da terroristene stormet konserthallen Bataclan i Paris fredag kveld. Angrepet har sjokkert norske konsertarrangører, men de håper folk vil fortsette å gå på konsert.

Foto: Marion Ruszniewski / Afp/NRK Scanpix

På fredag mistet rundt 87 personer livet inne på konsertlokalet Bataclan i Paris, etter at tre terrorister gikk til angrep under en Eagles of Death Metal-konsert, noe som førte til at en rekke band avlyste sine konserter i Europa i ukene fremover.

I Norge gikk konsertene som planlagt i helga. Dog med en spesiell stemning.

– Det var veldig vanskelig og rart å gå på jobb, men alle gjorde en kjempeinnsats og publikum stilte opp. Det var en spesiell og merkelig stemning, men det gikk veldig bra, sier daglig leder i Rockefeller Music Hall, Roar Gulbrandsen.

Han sier alle i bransjen var påvirket av terrorangrepet i Frankrike.

– Det føltes helt uvirkelig. Så bransjenært som dette har det aldri vært før. Folk var berørt og i sjokk, sier Gulbrandsen.

Stillhet

Gulbrandsen forteller at både artister og band både holdt et minutt stillhet og viste det franske flagget på scenen.

– På Sentrum Scene var det nesten et minutts stillhet før konserten med Todd Terje startet. Det var en spesiell stemning, sier han og oppfordrer publikum til å fortsette å gå på konserter.

Torbjørn Heitmann Valum i Norske Konsertarrangører sier de oppfordret sine medlemmer til å markere terrorangrepet med stillhet i forkant av alle konsertene på lørdag, og at konserter kan være et godt samlingspunkt for å bearbeide sorg.

– Etter terrorangrepet i Norge så vi at folk ønsket å samles og at de brukte musikken som en måte å bearbeide følelser på, sier han.

Skal spille i Norge

Eagles of Death Metal skal etter planen spille konsert på Sentrum Scene i Oslo 26. november. Bandet har ifølge The Guardian avlyst resten av sin europeiske turne, men Gulbrandsen har ikke hørt noe.

– Det vet vi ikke noe offisielt om enda. Så fort vi vet noe mer vil vi kontakte publikum, sier han.

Han har heller ikke fått melding om at noen andre konserter skal være rammet.

God sikkerhet i Norge

Sikkerhetsselskapet Pro Sec har ansvaret for en rekke store kultur- og sportsarrangementer, og operativ leder Henning Kristiansen sier sikkerheten er god ved norske arrangementer.

– Det er liten sjanse for at vi skal oppleve slike hendelser i Norge. Jeg vil si ganske sikkert at det ikke er mulig å ta med slike typer våpen og gjenstander inn på en arena her uten at vi vil merke det, sier han.

– For oss blir det viktig å berolige de som kommer og gjøre en god jobb, for å trygge publikum på måten, sier Kristiansen.