Hopp til innhold

Norske Angelina (14) fikk skryt av Queen

Norske Angelina Jordan (14) fikk twitter-skryt fra bandet selv etter at hun fremførte «Bohemian Rhapsody» i talentkonkurransen «America's Got Talent: The Champions» natt til tirsdag.

Angelina Jordan
Foto: NBC / NBC

– Den har jo gått viralt! Mange superstjerner har snakket om fremførelsen min og flere har delt videoen av den, sier en glad Angelina Jordan (14) til NRK Ukeslutt.

Fremførelsen er blitt omtalt i medier over hele verden, og det britiske bandet Queen har tvitret om den imponerende fremførelsen av deres egen låt.

«Wow! What a rendition of Bohemian Rhapsody»

– At Queen har lagt ut en twittermelding om meg, det er veldig stort.

– Det er en ære at så mange store artister snakker om meg, legger hun til.

Angelina Jordan vant Norske Talenter for fem år siden. Siden har det vært stille fra den unge sangerinnen. Nå er hun videre til finalen i talentkonkurransen som blir sendt på TV over hele verden.

Laster Twitter-innhold

Fikk oppfylt drømmen sin

14-åringen har lenge hatt lyst til å imponere den litt strenge dommeren Simon Cowell, som var en av de tingene hun gledet seg mest til ved talentkonkurransen.

– Jeg har gledet meg lenge til å vise frem stemmen min til han.

Hun sier hun har ventet i hele ti år på det.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier en glad Angelina når hun snakker om hvordan det var å stå på scenen foran han.

Angelina Jordan
Foto: NBC / NBC

Gullfarget konfetti!

Men det var den tyske supermodellen Heidi Klum som trykket på gullknappen «The Golden Buzzer». Ved å trykke på den knappen sendte hun Angelina til finalen. Hva som gikk gjennom hodet da, kommer hun ikke til å glemme med det første.

– Da de gullfargede kofettiene falt på hodet mitt, tenkte jeg «Å herregud, hva er det som skjer?».

– Det så ut som det regnet gullstjerner, legger hun til.

Å komme helt til finalen var ikke en selvfølge for Angelina.

Skriver egne tekster

18. februar er det klart for finale. 14-åringen synger hver dag og spiller piano mens hun øver.

– Jeg er veldig spent på finalen.

Hun sier også til NRK at hun skriver tekster mens hun øver, men hva hun skal fremføre under finalen, det ønsker hun ikke å avsløre enda.

– Det å kunne være på et så stort TV-show er veldig spennende. Og det å stå på den scenen var helt ubeskrivelig.

Det er ingen tvil om at hun er spent på hvordan det går i finalen i februar.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK