Hopp til innhold

Norsk stjernelag mot Little Steven

Skuespiller Trond Fausa Aurvåg skulle ønske han snakket bedre engelsk – så Little Steven skjønte vitsene han dro i pausene. Innspillingen av NRKs nye TV-serie «Lilyhammer» er i gang, med et skuespillerlag spekket med stjerner. Blant annet møter vi Steinar Sagen som Trond Fausas bror.

Trond Fausa Aurvåg og Little Steven

Trond Fausa Aurvåg som du ikke er vant til å se ham. Karakteren hans, Torgeir, blir mafia-Franks (Little Steven) høyre hånd i «Lilyhammer». Men Fausa Aurvåg spiller som vanlig også ganske rar i serien.

Foto: Rubicon

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Little Steven og Anne Krigsvoll

Anne Krigsvoll er lensmann i serien. Selv om hun prøver å se morsk ut her, er karakteren hennes sindig, omsorgsfull - og en kløpper til å bake!

Foto: Thomas Ekström
Steinar Sagen

Steinar Sagen og Trond Fausa Aurvåg er ikke akkurat prikk like, men spiller likefullt brødre i serien. Sagens karakter er taxisjåfør og tilbringer mye tid i Pattaya.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
Marian Saastad Ottesen og Trond Fausa Aurvåg under Kanonprisen i Trondheim 2008

Marian Saastad Ottesen og Trond Fausa Aurvåg kjenner hverandre godt fra før. Hun spiller Franks norsklærer i serien.

Foto: Ida Sem Fossvik / NRK
Sven Nordin

Sven Nordin spiller en lokal forretningsmann som blir involvert i mer eller mindre lyssky prosjekter sammen med Frank.

Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Serien er en actionkomedie og handler om Frank Tagliano, som må gå i dekning i nettopp OL-byen Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA.

Hovedrolleinnehaver Little Steven, eller Steve Van Zandt, er kjent som gitarist i Bruce Springsteens E Street Band og som mafiosoen og strippeklubbeieren Silvio i den prisbelønnede TV-serien «The Sopranos».

Les mer her.

Les også: Sopranos blir film

Les også: Sa først nei til rollen som Silvio

- Ble veldig glad da jeg fikk rollen

I NRKs nye serie møter Little Stevens karakter, Frank, store utfordringer i overgangen fra å være en fryktet og respektert gangster i New York til å bli arbeidsledig innvandrer i Oppland; også i det norske bygdesamfunnet må han ty til gamle, skruppelløse metoder for å komme seg opp og frem.

Og trofast ved sin side har han etter hvert blant annet Torgeir Lien, i Trond Fausa Aurvågs skikkelse.

– Jeg hadde kjempelyst til å være med på det her og ble veldig glad da jeg fikk rollen, sier Fausa Aurvåg til NRK.no.

Snylter på NAV

Skuespilleren er 38 år gammel og utdannet ved Statens teaterhøgskole. Han er kjent fra filmer som Andreaskorset, Den brysomme mannen og Hjem til jul – og ikke minst TV-serien Nissene på låven.

I «Lilyhammer» spiller han nok en gang en litt annerledes type.

– Torgeir er en fyr som snylter på NAV. Han var prøvehopper under OL i ’94 og stiller opp på NAV-møter med nakkekrage for å virke uattraktiv på jobbmarkedet, forteller han.

Les også: Den brysomme mannen(5)

En raring?

– Er du en raring, siden stadig får denne type roller?

– Jeg har ingen diagnose – jeg er vel ganske normal. Men det er gøy å spille rar, og dette er en kul rolle, som alle de andre. Men Torgeir er ikke særlig kul person, så jeg får vel ikke en hale med beundrere etter meg nå heller, ler han.

Serien er på åtte episoder og skrives av Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad. De har sagt at «Lilyhammer» skal vise Norge sett fra en innvandrers øyne.

Alle de absurde, morsomme og pinlige situasjonene som kan oppstå i møte med norsk byråkrati og jantelov skal frem i lyset.

Les også: «Sopranos»-stjerne får hovedrollen i ny NRK-serie

Hadde lagt pistolen på hylla

Manusforfatterne fikk ikke umiddelbart med seg Little Steven, som var deres førstevalg til hovedrollen, for han hadde egentlig lagt pistolen på hylla og gjort seg ferdig med gangsterroller.

Men da han fikk manuset via kontakter i musikkmiljøet, var det likevel ikke mye overtalelse som skulle til før «Sopranos»-kjendisen sa ja.

– Jeg leste manuset og syntes det var en kjempegod idé. Jeg liker Norge veldig godt og tilbringer allerede mye tid her med flere bandprosjekter, sier Little Steven til NRK.no.

Les også: Stor stjerne i Reiseradioen

– Bare en hyggelig amerikaner

Og de norske skuespillerne liker Little Steven like godt som han liker Norge.

– Little Steven en utrolig god skuespiller. Han er antakelig den «største» jeg har spilt mot når det kommer til celebriteter. Men han er helt rolig på det. Han er bare en hyggelig amerikaner på settet og gjør meg ikke nervøs, sier Trond Fausa Aurvåg og legger til:

– Men mellom tagningene skulle jeg gjerne kunnet bedre engelsk; hvis jeg skal henge på en morsom kommentar, må jeg tenke så lenge at poenget er borte!

I tillegg til Little Steven, er rollelisten spekket med kjente, norske navn. Steinar Sagen spiller for eksempel Torgeir Liens bror, en taxisjåfør som tilbringer mye tid på sitt yndlingsferiested, lugubre Pattaya i Thailand.

– Skal snart spørre om «Sopranos»

– Trond og jeg ligner kanskje ikke så mye, men rollefigurene er definitivt brødre, sier Steinar Sagen til NRK.no.

Også han er stor Little Steven-fan.

– Jeg var litt star struck i begynnelsen, men det gikk fort over. Little Steven er veldig hyggelig og behjelpelig - og lett å snakke med. Men han har egen trailer! Det har ikke jeg. Ennå, sier Steinar Sagen.

– Snart skal jeg tørre å spørre ham ut om «Sopranos», må bare bli litt varmere i trøya først...

Hør Steinar Sagen i «Best of Radioresepsjonen» her.

– Stolte av skuespillerne

Av andre kjente fjes, dukker Marian Saastad Ottesen opp som Franks norsklærer; Sven Nordin spiller en lokal forretningsmann som blir involvert i mer eller mindre lyssky prosjekter sammen med Frank; Anne Krigsvoll spiller lensmann i Lillehammer; Kyrre Hellum har rollen som politibetjent ved politistasjonen og spiller dessuten i band; Fridtjov Såheim spiller Franks saksbehandler ved NAV - en fyr som ikke liker at folk tenker utenfor boksen når det gjelder norsk regelverk.

– Vi er stolte av skuespillerne, og vi har kunnet velge på øverste hylle, sier produsentene i Rubicon TV, Trond Berg-Nilssen og Agnete Thuland.

Innspillingene startet denne uka, og skuespillerne lever nå i «samme boble» i noen måneder fremover, som Trond Fausa Aurvåg karakteriserer det.

Resultatet ser du på NRK1 i 2012!

Kulturstrøm

  • «Motståndaren» blir svensk Oscar-kandidat

    Filmen om en bekymret, iransk bryter er Sveriges Oscar-kandidat.

    – Det er litt uvirkelig, sier regissør av «Motståndaren», Milad Alami til TT om at den svenske Oscar-komiteen valgte hans film foran blant annet Lukas Moodysons «Tilsammans 99».

    Allerede er hans film valgt ut som svensk kandidat til Nordisk råds filmpris, som deles ut i oktober.