Norsk-rumensk kultursamarbeid

Et rumensk kulturprogram finansiert av EØS-midler vil gi norske kulturminneaktører tilgang til kompetanse og prosjektmidler. Hensikten med programmet er å koble norske og rumenske organisasjoner, og sette i gang kunnskapsdeling og samarbeid om konkrete kulturminneprosjekter, melder Riksantikvaren. EØS har 26,6 millioner euro satt av til samarbeid om kultur og kulturarv.

Trekirke på bygdemuseet i Bucharest
Foto: Klearchos Kapoutsis

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm