NRK Meny
Normal

Norsk rapper med i «Vikings»

André Eriksen fra Warlocks sikret seg rollen som ingen ringere enn den norrøne guden «Odin».

Andre Eriksen i Vikings

SOM ODIN: Det er en god stund siden «Vikings»-fan fikk beskjed om å pakke kofferten og komme til Dublin for å selv være med i serien. Nå er det klart hva hans rolle er.

Foto: HBO Nordic

I History Channels suksesserie «Vikings» dukket det i den fjerde sesongens siste episode opp en mystisk enøyd mann.

Det satte i gang spekulasjonene om hvem den fremmede kunne være.

Spiller norrøn gud

Nå viser det seg at svaret er norske André Eriksen. Han spiller ingen ringere enn Odin, far til Tor, som har kommet til Kattegat for å levere et dødsbudskap.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Det ble klart allerede i 2015 at han hadde sikret seg en rolle i serien. Da fikk han streng beskjed om å ikke avsløre hvem han skulle spille.

– Jeg er litt usikker på omfanget av rollen min og hvor mye det blir, men jeg hadde ikke forventet at den karakteren skulle få så mye oppmerksomhet, sier Eriksen til NRK.

Andre Eriksen

SOM SEG SELV: 41-åringen fra Oslo har også spilt i blant annet «Hotel Cæsar» og «Julekongen», samt som «Tech Rock» i rappegruppa Warlocks.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Akkurat nå befinner Eriksen, kjent rapper i den norske gruppa Warlocks og skuespiller fra blant annet «Nokas», «Pionér» og «Lilyhammer», i Los Angeles.

Tidligere har også Thorbjørn Harr spilt i serien som Jarl Borg.

Mye i utlandet

– I gammel norrøn mytologi er det slik at når noen dør, kommer Odin ned på jorda og bringer dødsbudskapet, så det er vel det karakteren min gjør, forteller han.

I løpet av det siste året har han spilt i flere amerikanske action- og fantasyfilmer i Øst-Europa, deriblant «Mayhem» i Serbia med «The Walking Dead»-stjerne Steven Yeun.

Men om det blir mer «Vikings»-innspilling vet han ikke ennå.

– Foreløpig har jeg spilt inn tre episoder av serien, men jeg har ikke peiling på om det blir mer enn det. Jeg gjør jobben jeg får.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).