NRK Meny
Normal

Norsk rapper med i «Vikings»

André Eriksen fra Warlocks sikret seg rollen som ingen ringere enn den norrøne guden «Odin».

Andre Eriksen i Vikings

SOM ODIN: Det er en god stund siden «Vikings»-fan fikk beskjed om å pakke kofferten og komme til Dublin for å selv være med i serien. Nå er det klart hva hans rolle er.

Foto: HBO Nordic

I History Channels suksesserie «Vikings» dukket det i den fjerde sesongens siste episode opp en mystisk enøyd mann.

Det satte i gang spekulasjonene om hvem den fremmede kunne være.

Spiller norrøn gud

Nå viser det seg at svaret er norske André Eriksen. Han spiller ingen ringere enn Odin, far til Tor, som har kommet til Kattegat for å levere et dødsbudskap.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Det ble klart allerede i 2015 at han hadde sikret seg en rolle i serien. Da fikk han streng beskjed om å ikke avsløre hvem han skulle spille.

– Jeg er litt usikker på omfanget av rollen min og hvor mye det blir, men jeg hadde ikke forventet at den karakteren skulle få så mye oppmerksomhet, sier Eriksen til NRK.

Andre Eriksen

SOM SEG SELV: 41-åringen fra Oslo har også spilt i blant annet «Hotel Cæsar» og «Julekongen», samt som «Tech Rock» i rappegruppa Warlocks.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Akkurat nå befinner Eriksen, kjent rapper i den norske gruppa Warlocks og skuespiller fra blant annet «Nokas», «Pionér» og «Lilyhammer», i Los Angeles.

Tidligere har også Thorbjørn Harr spilt i serien som Jarl Borg.

Mye i utlandet

– I gammel norrøn mytologi er det slik at når noen dør, kommer Odin ned på jorda og bringer dødsbudskapet, så det er vel det karakteren min gjør, forteller han.

I løpet av det siste året har han spilt i flere amerikanske action- og fantasyfilmer i Øst-Europa, deriblant «Mayhem» i Serbia med «The Walking Dead»-stjerne Steven Yeun.

Men om det blir mer «Vikings»-innspilling vet han ikke ennå.

– Foreløpig har jeg spilt inn tre episoder av serien, men jeg har ikke peiling på om det blir mer enn det. Jeg gjør jobben jeg får.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP