Norsk rapper med i «Vikings»

André Eriksen fra Warlocks sikret seg rollen som ingen ringere enn den norrøne guden «Odin».

Andre Eriksen i Vikings

SOM ODIN: Det er en god stund siden «Vikings»-fan fikk beskjed om å pakke kofferten og komme til Dublin for å selv være med i serien. Nå er det klart hva hans rolle er.

Foto: HBO Nordic

I History Channels suksesserie «Vikings» dukket det i den fjerde sesongens siste episode opp en mystisk enøyd mann.

Det satte i gang spekulasjonene om hvem den fremmede kunne være.

Spiller norrøn gud

Nå viser det seg at svaret er norske André Eriksen. Han spiller ingen ringere enn Odin, far til Tor, som har kommet til Kattegat for å levere et dødsbudskap.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Det ble klart allerede i 2015 at han hadde sikret seg en rolle i serien. Da fikk han streng beskjed om å ikke avsløre hvem han skulle spille.

– Jeg er litt usikker på omfanget av rollen min og hvor mye det blir, men jeg hadde ikke forventet at den karakteren skulle få så mye oppmerksomhet, sier Eriksen til NRK.

Andre Eriksen

SOM SEG SELV: 41-åringen fra Oslo har også spilt i blant annet «Hotel Cæsar» og «Julekongen», samt som «Tech Rock» i rappegruppa Warlocks.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Akkurat nå befinner Eriksen, kjent rapper i den norske gruppa Warlocks og skuespiller fra blant annet «Nokas», «Pionér» og «Lilyhammer», i Los Angeles.

Tidligere har også Thorbjørn Harr spilt i serien som Jarl Borg.

Mye i utlandet

– I gammel norrøn mytologi er det slik at når noen dør, kommer Odin ned på jorda og bringer dødsbudskapet, så det er vel det karakteren min gjør, forteller han.

I løpet av det siste året har han spilt i flere amerikanske action- og fantasyfilmer i Øst-Europa, deriblant «Mayhem» i Serbia med «The Walking Dead»-stjerne Steven Yeun.

Men om det blir mer «Vikings»-innspilling vet han ikke ennå.

– Foreløpig har jeg spilt inn tre episoder av serien, men jeg har ikke peiling på om det blir mer enn det. Jeg gjør jobben jeg får.

Kulturstrøm

 • Snøhetta på innovativ toppliste

  Det norske arkitekt og designbyrået har fått en 38. plass på lista til Fast Company over verdens mest innovative selskaper. I november åpnet det nye biblioteket i Calgary i Canada, tegnet av Snøhetta. Nærmere 300.000 har besøkt det fire etasjer høye bygget over T-banestasjonen i sentrum. Juryen mener det redefinerer konseptet bibliotek, med klatrevegg og tech-område for tenåringer blant alle sonene. Bygningen er ment å være et oppholdssted like mye som et utlånssted for bøker, for all slags folk.

  Biblioteket i Calgary tegna av Snøhetta
  Foto: Snøhetta
 • Tok hjem flest Brit Awards

  DJ-en Calvin Harris og gruppen The 1975 ble de to mest prisvinnende artistene under musikkprisutdelingen Brit Award, med to priser hver, skriver BBC. The 1975 fikk pris for beste album med «A Brief Inquiry Into Online Relationships» og beste britiske gruppe. Calvin Harris fikk prisen for beste single for låten «One Kiss» sammen med artisten Dua Lipa (bildet). Harris fikk også prisen for beste produsent.

  Dua Lipa og Calvin Harris på Brit Awards
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Sigrid spilte på «The Late Show»

  Onsdag viste 22-åringen seg frem for millioner av amerikanske TV-seere på «The Late Show» med programleder Stephen Colbert, som er et av USAs største talkshow, melder nettmagasinet 730.no. Hun fremførte låten «Don’t Feel Like Crying», fra det kommende debutalbumet «Sucker Punch» som slippes 1. mars. I et intervju med NRK tidligere i vinter sa Sigrid at hun både gruer og gleder seg til albumet kommer ut.