Til fire personer trenger du:
1 stk kveitefilet uten skinn og bein
1 kg blåskjell
1 fedd hvtløk
1 stk sjalottløk
4 dl vann
100 g grovsalt
Slik gjør du:
Legg kveitefileten på salt i 8 minutter, skyll så av saltet og tørk fileten på kjøkkeenpapir. Fileten fylles med blåskjll og bakes i ovn på 50 grader i ca 15 minutter. Damp blåskjellene i en varm vidbunnet kjele md snittet sjalottløk, hvitløk og vann. Skjellene er ferdig dampet ca. 1 minutt etter de har åpnet seg. Rens så blåskjellene og ta vare på kraften.
Blåskjellskum
5 dl blåskjellkraft
1 dl melk
salt sitron
Kraften kokes inn med 3 dl veske. varmes opp ved servering , ha i melken og smak til. Skummes på stavmixer til luftig skum.
Confitert fenikkel
2 stk fenikkel
30 g smør
1 fedd hvitløk
2 dl vann
1 ts salt
Slik gjør du:
Kutt fenikkelen i skiver og trekkes rolig med vann,smør, hvitløk og salt. Fenikkelen er ferdig når den er helt mørkokt.