Norsk kveite med blåskjell

Gi helgen og fredagskvelden en smaksopplevelse utenom det vanlige. Få med deg Kokkelandslagets Kari Innerå, og vår egen Lise Finckenhagen, lage norsk kveite med blåskjell. Dette må du ikke gå glipp av!

Kveite med blåskjell
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

1 stk kveitefilet uten skinn og bein

1 kg blåskjell

1 fedd hvtløk

1 stk sjalottløk

4 dl vann

100 g grovsalt

 

Slik gjør du:

Legg kveitefileten på salt i 8 minutter, skyll så av saltet og tørk fileten på kjøkkeenpapir. Fileten fylles med blåskjll og bakes i ovn på 50 grader i ca 15 minutter. Damp blåskjellene i en varm vidbunnet kjele md snittet sjalottløk, hvitløk og vann. Skjellene er ferdig dampet ca. 1 minutt etter de har åpnet seg. Rens så blåskjellene og ta vare på kraften.

 

Blåskjellskum

5 dl blåskjellkraft

1 dl melk

salt sitron

Kraften kokes inn med 3 dl veske. varmes opp ved servering , ha i melken og smak til. Skummes på stavmixer til luftig skum.

 

Confitert fenikkel

2 stk fenikkel

30 g smør

1 fedd hvitløk

2 dl vann

1 ts salt

 

Slik gjør du:

Kutt fenikkelen i skiver og trekkes rolig med vann,smør, hvitløk og salt. Fenikkelen er ferdig når den er helt mørkokt.