Norsk gjesteredaktør i AnOther

Elise By Olsen er gjesteredaktør for det internasjonale motemagasinet AnOther denne uken. Hun kommer til å publisere åtte saker, blant annet et intervju med Vanessa Friedman, motekritiker i New York Times. By Olsen (19) står selv bak Wallet som Vogue omtalte for en «håndholdt revolusjon». Hun er kjent for å intervjue personligheter i moteverden.

STJERNESKUDD: Elise By Olsen blir omtalt som en stigende stjerne i utlandet
Foto: Birgit Solhaug

Kulturstrøm

 • Lager opera av Hongkong-protester

  Den kinesiske kunstneren Ai Weiwei setter sammen en operaforestilling om protestene i Hongkong. Det skriver SVT.se. Operaen er en omskriving av Puccinis «Turandot» og har premiere på operahuset i Roma 25 mars neste år. Kunstneren skal også være i gang med arbeidet med en dokumentarfilm om protestene.

  AI-WEIWEI-SPEAKS-AT-THE-COUNCIL-O
  Foto: Drew Angerer / Afp
 • Spenningsroman blir TV-serie

  Nå blir boken «Kastanjemannen» til TV-serie og produksjonen skal ifølge planen i gang i Danmark i 2020, melder Netflix. Søren Sveistrup, som har skrevet boka, har tidligere skapte en stor TV-serie-hit med «Forbrytelsen».

  Søren Sveistrup
  Foto: Tine Harden, DR
 • Håvard Gimse blir festivalleder

  Håvard Gimse fra Kongsvinger overtar som kunstnerisk leder for Oslo Kammermusikkfestival fra neste år. 30 år etter at Arve Tellefsen startet Oslo Kammermusikkfestival gir han stafettpinnen videre til pianisten fra Kongsvinger.

  Håvard Gimse
  Foto: John Andresen