NRK Meny
Normal

Norsk film til filmfestivalen i Berlin

Den norskproduserte animasjonsfilmen «Richard Storken» er solgt til mer enn hundre land og nå er den tatt ut til filmfestivalen i Berlin.

Trailer Richard Storken

Til Berlin: «Richard Storken» er en del av programmet under filmfestivalen i Berlin.

– Historien har en nerve som er ektefølt. Det er et storslagent og episk prosjekt. Det er et kvalitetsstempel å bli tatt ut i Berlinalen, og dette er veldig stort for oss. Vi snakker til et bredt publikum. Dette er et tegn på kvalitet som gjør meg veldig stolt og ydmyk, sier hovedprodusent, Kristine Knudsen.

– Får noe å bryne seg på

Filmen handler om spurven Richard som blir adoptert og oppdratt av et storkepar. Han tror derfor også at han er en stork, og når trekkfuglene skal dra sørover for vinteren, vil Richard være med. En historie som kan minne litt om «den stygge andungen».

– Det var veldig mange som ikke trodde på prosjektet. En av grunnene er at dette er en originalhistorie. Markedskreftene sier at det må være en barnebok, et leketøy eller en merkevare for at man skal kunne satse på et så stort prosjekt, sier Knudsen og fortsetter:

produsent

Produsent: Kristine Knudsen er hovedprodusent for filmen.

Foto: Ingvild Evjemo

– I denne filmen bruker vi en klassisk fortelling, som i tillegg er dagsaktuell. Folk får noe å bryne seg på, og det syns jeg kinopublikumet har fortjent.

– Et topplag

Filmen har Norges-premiere 5. mai 2017 og det er elleve år gamle Oskar Fjeldstad-Bergheim som har stemmen til Richard. I de andre rollene finner vi blant annet Bjarte Hjelmeland, Nils Ole Oftebro, Anette Hoff og Jonas Hoff Oftebro.

– Det er et topplag som bidrar i den norske versjonen av filmen, sier Vibeke Skistad, daglig leder i Euforia Film.

Animasjonsfilmen er en samproduksjon mellom Tyskland, Belgia, Luxemburg og Norge, med Knudsen som hovedprodusent.

– Dette er en historie som betyr noe og som beveger folk, sier Knudsen.

Vil det komme flere tegnefilmer fra dere?

– Ja, det kan du tro det gjør!

– En inspirerende film

I en uttalelse fra filmfestivalen omtales filmen som betydningsfull for det yngre publikumet:

«Vi har fulgt prosjektet lenge og det var veldig gledelig å endelig se det ferdige resultatet! Det er en veldig inspirerende film; En emosjonell fortelling, og betydningsfull for det yngre publikummet. Den er full av aktualitet og animasjonen holder høy kvalitet. Vi gratulerer med resultatet og det er med stor glede vi inviterer den til konkurranseprogrammet».

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP