Hopp til innhold

Dobbel nominasjon for Hell

Norske bluesfestival med to nominasjoner til prestisjetung festivalpris.

Hungry John på Blues in Hell

Hungry John på scenen under Blues in Hell 2009.

Foto: Per Ole Hagen

I januar ble Øyafestivalen kåret til beste miljøfestival da European Festival Awards for 2009 gikk av stabelen.

Fem festivaler nominert

For 2010 er fem norske festivaler nominert i tre forskjellige kategorier. Både Hovefestivalen, Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen er nominert i klassen for «Best Medium Sized Festival».

Festivalsjef for Blues in Hell, Kjell Inge Brovoll.

Kjell Inge Brovoll er festivalsjef for Blues in Hell og også kjent som Jolly Jumper i bluesbandet Jolly Jumper & Big Moe.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Sivert Høyem under Trænafestivalen 2009

Trænafestivalen, her med Sivert Høyem på scenen i 2009, er også nominert til pris.

Foto: Tore Meek / Scanpix
Men det mest overraskende er kanskje at Blues in Hell er nominert både i klassen «Best small festival» og «Best indoor festival».

Kjell Inge Brovoll er festivalsjef på Blues in Hell, og er svært stolt.

- Overveldet

– Jeg er helt overveldet. I europeisk sammenheng er dette nesten som å bli nominert til MTV-awards i USA, sier Brovoll til Stjørdalens Blad.

I tillegg er Trænafestivalen også nominert i klassen for «Best small festival».

– I klassen «Best small festival» konkurrerer vi blant annet med Trænafestivalen, mens det i klassen for «best indoor festival» ikke er med andre norske aktører, forklarer Brovoll til avisa.

Flere nominasjonsrunder

De norske festivalene er foreløpig bare med i første runde av nominasjoner. Frem til 23.november skal det stemmes på hjemmesidene til European Festival Awards for å avgjøre hvem som går videre til finalen.

Finalen for European Festival Awards går av stabelen under Eurosonic-festivalen i den Nederlandske byen Groningen i januar neste år.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober